Tarih: 03.09.2016 08:55

Rusya´dan ilk charter´ın yolcuları çiçek ve kokteylle karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın başkenti Moskova´dan kalkan Royal Flight Havayolları´na ait Boeing 767 tipi uçak, 309 yolcusu ile 19.55´te Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali´ne indi.

ANTALYA VALİ YARDIMCISI: GÜVENLİKLE İLGİLİ BÜTÜN ENDİŞELERİ GİDERDİK

Diğer taraftan gazetecilere açıklamalarda bulunan Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, 'Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler' dedi.

Yaklaşık 9 aydan sonra ilk Rus charter uçağının kente geldiğini hatırlatan Cevheroğlu, Türkiye Cumhuriyeti adına Rus turistleri karşıladıklarını söyledi.

´BİZ KENDİLERİNİ ÖZLEMİŞTİK, ONLAR DA TÜRKİYE´Yİ ÖZLEMİŞ´

Cevheroğlu, 'Biz kendilerini özlemiştik, onlar da Türkiye´yi özlemiş. Kendilerini çiçeklerle karşıladık. Zannediyorum Ruslar, Antalya ve Türkiye özlemini, Antalya da Rus turist önlemini bu şekilde giderecek' dedi.

Cevheroğlu, Rusya´nın charter uçuşlarının yeniden başlamasına yönelik talep ettiği güvenlik tedbirlerine ilişkin de şöyle konuştu: 'Kendi ülkelerinden gelen güvenlik ekibi ile Türk güvenlik ekipleri, birlikte, gerek Antalya´yı gerek Antalya Havalimanı´nı inceledi. Antalya´yı son derece güvenli buldular. Her konuda iş birliği yaptık gizlisi saklısı kalmadan. Güvenlikle ilgili bütün endişelerini giderdik ve nihayet geldiler.'

​RUS TURİST BİZRUKOVA: İSTEKLERİMİZ KABUL OLDU

Rus turist Anna Bizrukova da Türkiye´ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, 'İki ülke arasındaki sorunun çözülmesinden çok mutluyum. Tatil için yasağın kalkmasını bekledik. İsteklerimiz kabul oldu ve Türkiye´ye geldik' dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —