• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rusya´dan Rus ve yabancı sosyal ağlara ´çocukları izinsiz gösterilere çağıran mesajlar´ nedeniyle ceza

Rusya´dan Rus ve yabancı sosyal ağlara ´çocukları izinsiz gösterilere çağıran mesajlar´ nedeniyle ceza

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube´un yanı sıra Rus VKontakte ve Odnoklassniki´ye çocukların 23 Ocak´taki izinsiz gösterilere çağrıldığı mesajları s

 

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube´un yanı sıra Rus VKontakte ve Odnoklassniki´ye çocukların 23 Ocak´taki izinsiz gösterilere çağrıldığı mesajları silmedikleri gerekçesiyle para cezası verileceğini duyurdu.

Rusya´nın bir dizi kentinde muhalif isim Aleksey Navalnıy´a destek amacıyla düzenlenen izinsiz gösterilere reşit olmayanların katılması için yapılan ve büyük tepkilere yol açan çağrının yankıları sürüyor.

Roskomnadzor´dan yapılan açıklamaya göre, sosyal medya platformları Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube´un yanı sıra Rus VKontakte ve Odnoklassniki, Rusya Başsavcılığı´nın talebine ve Roskomnadzor´un bildirimine rağmen hukuka aykırı çağrıların yer aldığı 170 mesajı sayfalarından silmedi.

10 Ocak´ta yürürlüğe giren kanuna göre bu tür ihlalde bulunan tüzel kişilere 800 bin ila 4 milyon ruble arasında para cezası kesilmesi öngörülüyor. İhlalin tekrarlanması halinde para cezası, yıllık cironun onda birine kadar artırılabiliyor.

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor