Tarih: 08.11.2017 14:59

Rusya´dan Trump´a Kuzey Kore yanıtı: Topyekün ambargoyu hiçbir zaman desteklemedik

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Rusya ve Çin´e yaptığı ´Kuzey Kore ile ekonomik ve diplomatik ilişkileri azaltın´ çağrısını Sputnik için yorumlayan Ryabkov, 'Diğer ülkeler gibi, Kuzey Kore´ye topyekün ambargo uygulanmasını hiçbir zaman desteklemedik. Pyongyang´ın BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmesi ve geçmişte provokatif eylemlerde bulunması ile ilgili sorun, tamamen farklı yöntemlerle çözülmeli' dedi. 

´RUSYA, ABLUKA VE AMBARGO GİBİ YÖNTEMLERE BAŞVURMUYOR´

Ryabkov, zorlama, baskı, yaptırım ve özellikle de abluka ve ambargo gibi yöntemlerin Rusya´nın uluslararası arenada başvurduğu yollar olmadığının altını çizdi.

´RUSYA VE ÇİN´İN ÖNERİLERİ UYGULANIRSA, SİYASİ SÜREÇ BAŞLAYABİLİR´ 

Trump´ın yaptığı türden çağrılara destek veremeyeceklerini ve bunun bir alternatifi olduğuna inandıklarını da kaydeden Ryabkov, Washington´a seslenerek 'Rusya ve Çin´in ortak önerileri var. Eğer bunlar gereğine uygun şekilde ele alınırsa, siyasi süreç başlatılabilir' ifadelerini kullandı.

Güney Kore´de Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump, 'Kuzey Kore dünya çapında eylem gerektiren dünya çapında bir tehdit. Çin ve Rusya dahil tüm sorumlu ülkelere Kuzey Kore rejiminden nükleer silah ve füze programını sonlandırmasını talep etmesi çağrısını yapıyoruz. Tüm ülkeler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamalı ve Kuzey Kore ile ticarete ve iş yapmaya son vermeli. Ülkelerin giderek artan şekilde tehlikeli olan rejime finansal yardım yapması kabul edilemez' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —