Tarih: 02.09.2016 18:15

Rusya´dan Türkiye´ye ilk charter uçağı yola çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

Uçuşları izleyen Flightradar24.com sitesine göre, Moskova´dan Antalya´ya gelecek charter uçuşu Royal Flight havayolu şirketi gerçekleştiriyor. Daha önce Boeing 767 tipi olan bu uçağın Türkiye´ye 300 turist getireceği belirtilmişti.

Diğer taraftan 16.20´de havalanması beklenen uçağın 15 dakika rötarla havalandığı kaydedildi.

Türkiye´ye dokuz ay sonra inecek ilk charter uçuş için Antalya Havalimanı´nda bir karşılama kokteyli düzenleneceği açıklanmıştı.

Bu arada Rusya´dan Türkiye´ye yarın da Azur Air, Nord Wind ve I-Fly havayolu şirketlerinin charter sefer düzenlemesi planlanıyor.

TEZ TOUR, CHARTER PROGRAMINI 15 KASIM´A KADAR UZATABİLİR

Öte yandan Rus TEZ Tour şirketinin pazarlama müdürü Larisa Ahanova, Mısır seçeneğinin hâlâ mevcut olmaması ve hava koşullarının iyi gitmesi durumunda Türkiye´ye yönelik charter uçuş programını, 15 Kasım´a kadar uzatabilme ihtimallerinin olduğunu söyledi.

Ahanova, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev´in charter yasağını kaldıran kararnameyi imzalamasının ardından Moskova´dan Türkiye´ye ilk uçuşlarını 3-4 Eylül´de yapacaklarını belirtmişti.

Sputnik´e konuşan Ahanova “Uçuş programımız şimdilik 30 Kasım´a kadar. Yani tüm eylül ve ekim ayı boyunca… Fakat hava durumu elverir ve Mısır rotası hâlâ açık olmazsa, charter programımızı 15 Kasım´a kadar uzatmayı planlıyoruz” dedi.

Rus A321 uçağının Sina Yarımadası´nda düşmesi ve 224 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Mısır´la uçuşları durdurmuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —