• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Rusya'dan "Türkiye'de gaz merkezi" mesajı

Rusya

Rusya'dan Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında, "Gazprom yetkilileri Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurmak için çalışıyor.

Rusya'dan Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında, "Gazprom yetkilileri Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurmak için çalışıyor. Türkiye’deki bu merkez fiyat mekanizması için gerekli araçları sağlayabilir" denildi. Öte yandan doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceği belirtildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin açıklama yaptı.

Novak, Gazprom’un Türk yetkililer ile görüştüğünü ifade ederek doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi.

Rusya'dan yapılan son dakika açıklamasında, "Gazprom yetkilileri Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezinin kurulması için Türk yetkililer ile görüşüyor. Türkiye'deki bu merkez fiyat mekanizması için gerekli araçları sağlayabilir." ifadeleri yer aldı.

Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Novak, merkezin kurulmasına yönelik kararın 2023 yılında alınmasının beklendiğini vurguladı.

Öte yandan Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarında meydana gelen hasara ilişkin devam eden soruşturmanın sonuçlarını tartışmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

PUTİN: FİYATI TÜRKİYE'DEKİ MERKEZ BELİRLEYECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’de kurulması planlanan merkezle ilgili yaptığı son açıklamada dağıtım merkezinin bir-iki ay içinde elektronik ortamda isteyen müşterilere fiyat vermeye başlayabileceğini belirtmiş ve şunları söylemişti;

“Dünyanın enerjiye ihtiyacı var ve ileride de olacak. Rusya, doğalgazını perspektifli pazarlara satmaya devam edecek. Bu anlamda komşumuz Türkiye doğalgazda önemli bir müşterimiz ve birkaç yıl içinde Türkiye’de Avrupa için gaz dağıtım merkezi kurmayı planladığımızı biliyorsunuz. Proje tam güç devreye girmeden bile Türk tarafıyla birlikte çalışarak bir-iki ay içerisinde İstanbul dağıtım noktasında elektronik gaz satış işlemlerini başlatabiliriz. Avrupa’dan alıcılara gaz fiyatını, İstanbul’daki ortak elektronik platform belirleyecek”

 

 

 



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor