• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Rusya: Gerekirse Kırım`a nükleer silah yerleştirebiliriz

Rusya: Gerekirse Kırım`a nükleer silah yerleştirebiliriz

Rusya Dışişleri Bakanlığı`ndan Mihail Ulyanov, gerekli olması halinde, ülkenin Kırım dahil her yerine nükleer silah yerleştirme hakkına sahip olduklarını belirtti.

 

Ulyanov, Ria Novosti`ye verdiği mülakatta, ``Rusya gerekli olması halinde kendi topraklarındaki her yere, ki buna Kırım da dahil, nükleer silah konuşlandırma hakkına sahip`` dedi.

ULYANOV`UN SÖZLERİ KLİMKİN`E YANIT

Ulyanov`un bu sözleri Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin`in önceki ay yaptığı bir açıklamaya yanıt niteliği taşıyor. Klimkin, Antalya`da 13 —14 Mayıs`ta düzenlenen NATO toplantısında yaptığı açıklamada, `Kırım`a nükleer silah konuşlandırılmasının Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması`nı ihlal edildiği` anlamına geleceğini söylemişti.

`ABD`NİN FÜZE KALKANI PLANLARI İLİŞKİLERDE BÜYÜK BİR ZORLUK`

Öte yandan Ulyanov, ABD`nin füze kalkanı planlarının Moskova-Washington ilişkilerinde hala `büyük bir zorluk` olduğunu ifade edip iki ülke arasındaki nükleer silahsızlanma tartışmalarının olumsuz bir tablo çizdiğini belirtti.

Ulyanov, şunları söyledi: ``İlişkileri olumsuz etkileyen onca faktörden en önemlisi ABD`nin füze kalkanı programı. Bununla ilgili tavrımızı pek çok kez belli ettik. Bu programın ülkemizin caydırıcılığına yönelik olmadığını gösteren güvenilir bir garanti istiyoruz. Ancak bize böylesi garantilerin kağıt üzerinde yazılı biçimde verilemeyeceği ve bu sisteminin biz kabul etsek de etmesek de kurulacağı söyleniyor.``



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor