• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rusya Küresel ÖLçekte Güvenilir Ortak

Rusya Küresel ÖLçekte Güvenilir Ortak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, 'Biz bu yıl hem Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 95. yıl dönümünü hem de ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını kutluyoruz. Her ikisi de bizim için ?

 

Ria Novosti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin Rusya’yı hem bölgesel hem de küresel planda güvenilir bir ortak olarak gördüğünü söyledi.

Cemil Çiçek, 'Biz bu yıl hem Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 95. yıl dönümünü hem de ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını kutluyoruz. Her ikisi de bizim için çok önemli. İlişkilerimizin ne denli aktif bir şekilde geliştiğini belirtmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu bağlamda biz Rusya’yı sadece ikili düzeyde değil aynı zamanda bölgesel ve küresel düzeyde güvenilir ve önemli bir ortak olarak görüyoruz.” dedi.

Cemil Çiçek, her iki ülke liderleri arasında sıcak ve dostane ilişkiler kurulduğunu ve bu durumun ekonomik ve ticari ilişkileri olumlu yönde etkilediğini belirtti. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz parlamentolar arası ilişkilere büyük önem veriyoruz. Dostluk grubunun Rusya’yı ziyaret ettiği biliniyor. Ancak mevcut ikili ilişkiler üzerinde durmak yerine iş birliğimizi uluslararası platformlarda ve örgütlerde geliştirmemiz gerekiyor.”

Bu arada Adil Rusya Partisinin Duma Grubu Birinci Başkan Yardımcısı Mihail Yemelyanov’un belirttiğine göre Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin, Türk mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, Ermeni ile Türk halkları arasındaki yakınlaşmanın Rusya’nın menfaatine olduğunu ifade etti.

Söz konusu görüşmede hazır bulunan Yemelyanov’a göre taraflar ayrıca “ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefine nasıl ulaşılacağı” konusunu ele aldılar. Mevkidaşlar ayrıca 1915 yılının trajik olaylarıyla ilgili yaklaşan tarih mevzusunu gündeme getirdiler.

Yemelyanov, “Narışkin’in belirttiği en önemli husus, Ermeni ile Türk halkları arasındaki yakınlaşmanın Rusya Federasyonu’nun menfaatine olduğudur. Biz geçmişi siyasileştirmekle ilgilenmiyoruz.' dedi.(Rusya, Ria Novosti - 14 Nisan 2015)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor