Tarih: 09.06.2015 14:57

Rusya, Mısır ile nükleer işbirliğine hazır

Facebook Twitter Linked-in

 

Mısır hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan İbrahim Mihlib ile görüşen Kiriyenko, Dab`a Nükleer Enerji Santrali`nde, nükleer reaktör kurulması konusunda yardıma ve Mısırlı uzmanlara Rusya`da eğitim vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Mihlib de iki ülke arasındaki `tarihi ilişkilerin derinliğine ve gelişmesine` değinerek, Rusya`nın nükleer enerji santrali kurma konusunda köklü bir tecrübeye sahip olduğunu kaydetti.

Açıklamada Mısır`ın çeşitli uluslararası tecrübelerden yararlanmaya, bu kapsamda nükleer enerjiden elektrik üretimi konusunda Rusya`nın tecrübelerinden faydalanmaya hazır olduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in, Şubat ayındaki Kahire ziyaretinde iki ülke arasında, Mısır`da nükleer santral kurulmasını içeren mutabakat zaptı imzalanmıştı. Bu çerçevede Rosatom şirketinin Mısır`ın ilk nükleer santralini inşa etmesi planlanıyor.

Mısır`ın 1986`da başlatmayı planladığı Dab`a Nükleer Enerji Santrali Projesi, o dönemde meydana gelen Çernobil faciası ve finansman eksikliği nedeniyle gündemden düşmüştü.

Mısır`da son dönemde yaşanan enerji sıkıntısı, nükleer enerji alanında söz konusu projeyi yeniden gündeme getirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —