Tarih: 23.06.2021 13:04

Rusya´nın ABD Büyükelçiliği´nden Washington ve müttefiklerine çağrı: Karadeniz´deki tatbikatlardan vazgeçin

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın ABD Büyükelçiliği´nden yapılan açıklamada Ukrayna ile ABD´nin Sea Breeze isimli tatbikatının kasıtsız olayların meydana gelme riskini artıracağını belirtildi. Büyükelçilik ABD ve müttefiklerine bölgedeki tatbikatlardan vazgeçmeleri çağrısı yaptı.

Sea Breeze tatbikatı 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında 32 ülkeden 5 bin asker, 32 geminin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Büyükelçiliğin tatbikatla ilgili Twitter´da yaptığı açıklamada, “Sea Breeze tatbikatı büyüklüğü ve açıkça saldırgan niteliğiyle Karadeniz´deki güvenlik ihtiyaçlarıyla hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Tatbikat kasıtsız olayların gerçekleşmesi riskini artırıyor, Ukrayna´daki militarist hırsları teşvik ediyor” ifadeleri kullanıldı.

“ABD ve müttefiklerini Karadeniz´deki askeri operasyonlarına son vermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, bölgedeki sorunların Karadeniz´e kıyısı olan ülkeler tarafından, dışarından yardım ‘dayatılmadan´ çözülebileceği belirtildi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da NATO´nun Karadeniz´deki faaliyetlerini ve Ukrayna ile tatbikat sayısını artırdığına dikkat çekmiş, bunların Ukrayna´da istikrar sürecine bir katkısı olmadığını kaydetmişti.

 

/resimler/2021-6/23/1305360862146.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —