• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rusya´nın ABD Büyükelçisi Kislyak: El Kaide, Halep´te düzeni ´demir yumruk´la sağlıyor

Rusya´nın ABD Büyükelçisi Kislyak: El Kaide, Halep´te düzeni ´demir yumruk´la sağlıyor

Suriye´de Rusya-ABD anlaşmasıyla ilan edilen bir haftalık ateşkesin muhaliflerin gerçekleştirdiği yaklaşık 350 ihlal nedeniyle başarısız olduğunu söyleyen Rusya´nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak, El Kaide terör örgütünün Suriye´

 

Johns Hopkins Üniversitesi´ndeki bir panelde konuşan Kislyak, 'Yedi günlük ateşkes sırasında muhalifler Suriye ordusuna 350 saldırı düzenledi. Bugün bulunduğumuz noktanın sebebi de bu' ifadelerini kullandı.

Rus büyükelçi, Suriye´deki sorunun, muhalif güçlerin El Kaide de dahil olmak üzere teröristlerle iç içe geçmesi olduğunu vurguladı.

´SİVİLLERİN VE MİLİSLERİN HALEP´İ TERK ETMESİNE İZİN VERİLMİYOR´

Kislyak, El Kaide´ye bağlı militanların Suriyeli sivillerin ve milislerin Halep´i terk etmesini engellediğini ifade etti.

'El Kaide, düzeni ´demir yumruk´ ile sağlıyor. Geçen hafta Halep´ten ayrılmak isteyen 26 kişi vuruldu. Halep´in doğusundaki muhalifler de eski adı El Nusra Cephesi olan Fetih El Şam ile birlikte hareket ediyor' diyen Kislyak, ABD´nin ılımlı grupları teröristlerden ayırt etme taahhüdünü yerine getirmediğini anımsattı.

´SNOWDEN´I İADE ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ YOKTU´

Öte yandan Kislyak, Moskova´nın eski NSA çalışanı Edward Snowden´i ABD´ye iade etme yükümlülüğü bulunmadığını ifade etti. Kislyak, 'Snowden, Moskova´daki havalimanına geldiğinde, ABD ile karşılıklı iade anlaşmamız bulunmadığı için Snowden´i ABD hükümetine iade etmek için ahlaki veya hukuki bir sebep yoktu' dedi.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor