• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Rusya´nın askeri üsleri, Suriye ordusunun muharebe kapasitesini artıracak´

´Rusya´nın askeri üsleri, Suriye ordusunun muharebe kapasitesini artıracak´

Suriye Silahlı Kuvvetleri Enformasyon Dairesi Başkanı Tuğgeneral Samir Süleyman, Rusya´nın Suriye´de daimi askeri üsler kurmasının, ordunun terörle mücadele kabiliyetlerini destekleme açısından önemli olduğunu ifade etti.

 

Sputnik´e konuşan Süleyman, 'Bu üsler, Rusya ve Suriye ile terörle mücadele eden diğer müttefiklerin muharebe kabiliyetlerini artıracak ve teröre karşı zaferi daha yakın kılacak' dedi.

´RUSYA VE SURİYE´NİN İŞBİRLİĞİ, TERÖRİSLERE KARŞI KOYMA AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ´

Rusya´nın Tartus´ta daimi donanma üssü kurma kararının teröristlere dışarıdan verilen desteğin seviyesi nedeniyle kritik olduğunu belirten Süleyman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Teröristlerin bazı bölge ülkelerinden ve bölge dışındaki ülkelerden aldığı desteğin seviyesi, teröristlere savaşa devam etme imkanı sunuyor. Bu nedenle, Rusya ve Suriye´nin işbirliği ile Suriye´de Rus üslerinin kurulması, teröristlere karşı koyma açısından son derece önemli.'

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi´nde yaptığı konuşmada Suriye topraklarındaki Tartus´ta kalıcı bir askeri donanma üssü kurulması yönünde anlaşma hazırlandığını belirtmişti.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor