• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Rusya´nın BM Daimi Temsilcisi Çurkin yaşamını yitirdi

Rusya´nın BM Daimi Temsilcisi Çurkin yaşamını yitirdi

Rusya´nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin´in New York´ta yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, 'Önde gelen Rus diplomat, görev yerinde vefat etti. Vitaliy İvanoviç Çurkin´in aile ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz' dendi.

Rusya´nın BM Daimi Temsilciliği görevine 2006 yılında atanan Vitaliy Çurkin, 65. doğum gününe bir gün kala yaşamını yitirdi.

PUTİN´DEN BAŞSAĞLIĞI

Kremlin´den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çurkin´in ölümü nedeniyle ailesine, yakınlarına ve Rusya Dışişleri Bakanlığı ekibine başsağlığı diledi.

BM OTURUMUNDA SAYGI DURUŞU

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Rus daimi temsilcinin ölümüyle ilgili bağsağlığı dilerken, BM´deki oturum 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

​'Büyükelçi Çurkin için yas tutuyoruz' diyen BM Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, 'Ben şok oldum. Tüm düşüncelerimiz onun ailesi, dostu ve hükümetle birlikte' diye ekledi.

ZAHAROVA: SIRADIŞI, PARLAK BİR İNSANDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 'Bugün New York´ta Vitaliy İvanoviç Çurkin vefat etti. Yarın 65. yaş gününü kutlayacaktı. Büyük diplomat. Sıradışı bir kişilik. Parlak bir insan. Sevdiğimiz bir kişiyi kaybettik' dedi.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor