Tarih: 10.07.2017 20:37

Rusya´nın G20 şerpası: ABD ile ortak siber güvenlik biriminin kurulması zaman alır

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya´nın Hamburg kentindeki G20 Liderler Zirvesi´nin ardından Washington´a dönen ABD Başkanı Donald Trump, Twitter´dan Putin´le yaptığı görüşmede ortak bir siber güvenlik birimi konusunda görüştüklerini belirtmişti. 

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Lukaş, bu teklifin Putin´den geldiğini ifade etti.

Lukaş, böyle bir birimin ne zaman kurulabileceği karşısındaki soruya da 'Konunun görüşülmesi yarından itibaren çalışmalara başlanacağı anlamına gelmiyor. Sanırım basının bu yönde beklentileri var. Önemli olan bu konunun konuşulması, ABD bu alanda işbirliğine hazır. İleride göreceğiz. Belki bir çalışma grubu olur, belki de BM kapsamında bir işbirliği olur. Nasıl olursa olsun iki ülkenin bu konuyu görüşmesi gerekiyor, liderler de bu konuda anlaştı' dedi.

‘BELKİ TRUMP HAZIR DEĞİLDİR´

Lukaş 'Kuşkusuz toplantıda böyle bir teklif yapıldı, ancak görüşmeye katılanlar dışında bu teklifin nasıl yapıldığını, Trump´ın nasıl tepki verdiğini kimse bilmiyor. Belki de Trump bu aşamada böyle bir girişim için hazır değildir. Ancak bu da iki ülke arasında bu alanda bir işbirliği olmayacağı anlamına da gelmez' ifadelerini kullandı.

Trump bugün Twitter´dan yaptığı açıklamada da daha önce yaptığı siber güvenlik birimi açıklaması konusunda geri adım attı. Trump, birim hakkında konuşulmasının, onun gerçekten kurulacağı anlamına gelmediğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —