Tarih: 21.01.2020 10:46

Rusya´nın Kıbrıs Büyükelçiliği: KKTC´yi tanıma planı yok

Facebook Twitter Linked-in

Rusya´nın Kıbrıs Büyükelçiliği, Moskova´nın Kuzey Kıbrıs´ı tanımayı planladığı yönündeki iddiayı yalanladı.

Rusya´nın Kıbrıs Büyükelçiliği, Sputnik´e yaptığı açıklamada Rusya´nın Kuzey Kıbrıs´ı tanımayı planladığı yönündeki haberi yalanlayarak, 'Bu haber gerçeği yansıtmıyor' ifadeleri yer aldı.

Sözcü gazetesinin bugünkü 'Ankara-Moskova yakınlaşmasıyla ilgili iki çarpıcı iddia' başlıklı haberinde, eski Genelkurmay İç Güvenlik Müdürü Ünal Atabay´ın iddiaları yer bulmuştu.

Sözcü´den Saygı Öztürk ve Emin Özgönül´ün haberine göre Atabay, şunları söylemişti:

'Suriye sahasındaki zenginliklerin, gerekse deniz yetki alanlarındaki enerjinin kullanılabilmesi için Rusya´nın KKTC´ye ihtiyacı bulunuyor. Bu noktada Türkiye ile iş birliği kaçınılmaz ve bir zorunluluktur. Rusya, Suriye´de Türkiye ile olan pürüzlerin kalkması ve Doğu Akdeniz´de enerji alanında iş birliği yapması karşılığında, KKTC´yi tanımak ya da Abhazya´ya tanıttırmak, buna karşılık Türkiye´nin de Abhazya´yı tanımasını planlıyor. Böylece Rusya; KKTC´de askeri üs elde etmek ve ayrıca önümüzdeki süreçte Suriye´nin imar ve inşasında kullanılmak üzere Kıbrıs´ın Karpaz bölgesinde lojistik bir üs oluşturmak niyetinde.

Kaos, İran´dan Yemen´e ve Doğu Akdeniz´e, Doğu Akdeniz´den Libya´ya kadar uzanan eksende kendini gösterirken, başta ABD ve Rusya olmak üzere bölge dışı aktörler çeşitli bahanelerle sahada veya masada bu kavganın içerisinde bir şekilde yer alıyor.'

Sözcü´de çıkan haber, Güney Kıbrıs ve Yunanistan´da büyük yankı uyandırmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —