Tarih: 09.11.2017 18:39

Rusya´nın Londra Büyükelçiliği, Boris Johnson´un Suriye açıklamalarını yalanladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya´nın İngiltere Büyükelçiliği´nin basın dairesinden yapılan açıklamada, 'Bu açıklama doğruyu yansıtmıyor, zira Rusya her zaman Suriye´de siyasi çözümden yana olmuştu. Dışişleri Bakanlığı´ndan meslektaşlarımız da bunu iyi bilmeli, zira kendileri 2254 sayılı kararın metni ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) diğer üyeleriyle olduğu gibi bizimle de sıkı bir işbirliği yaptı' ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca Moskova´nın her zaman söz konusu kararın çerçevesindeki taahhütlerine sadık kaldığı ve kalmaya devam ettiği, Suriye krizinin çözümüyle ilgili tek yöntemin, ülkenin tüm etnik ve dini gruplarının, ayrıca ülkedeki tüm etnik ve siyasi güçlerin görüşme masasına oturtularak birleşmesinden ibaret olduğuna dikkat çekildi.

´HERHANGİ BİR DURAKLAMA OLMASINA İZİN VERMEMELİYİZ´

Metinde, 'Suriye´deki siyasi sürecin önemi, terörle mücadelenin sona yaklaşması nedeniyle artıyor. Uluslararası çabalarda herhangi bir duraklama olmasına izin vermemeliyiz' dendi.
 
Rusya´nın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´nin (Suriye Halk Kongresi) BMGK´nın 2254 sayılı kararının yerine getirilmesini sağlayacağından ve Cenevre´deki görüşme sürecini hızlandırmaya yardım edeceğinden emin olduğu ifade edilen açıklamada, Moskova´nın birçok kez Suriye´deki tüm kimyasal saldırılar konusunda tarafsız ve profesyonel uluslararası soruşturmanın yapılmasından yana olduğunu kaydedildi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson daha önce Temsilciler Meclisi´nde yaptığı konuşmada, 'Kremlin´e, BM soruşturma görevlilerinin Han Şeyhun´da sarin gazının kullanılmasından Suriye hükümetinin sorumlu olduğunu tespit ettikten sonra dahi ölümcül rejime destek vermek yerine uluslararası topluma katılarak Suriye sorununun BM çatısı altında çözülmesini desteklemesi gerektiğini söylemeye devam etmeliyiz' ifadelerini kullanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —