• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Rusya´nın ‘siber saldırılarına´ dair detaylı rapor yayınlandı

Rusya´nın ‘siber saldırılarına´ dair detaylı rapor yayınlandı

Rusya´nın ABD´deki başkanlık seçimlerine müdahale edildiğine dair istihbarat servisleri tarafından hazırlanan detaylı rapor, gizliliğinin kaldırılmasının ardından açıklandı.

 

İstihbarat kurumlarının hazırladığı ‘2016 seçimlerinde Rusya´nın eylemleri ve niyetleri´ isimli raporun kamuyla paylaşılan bölümünde, Dış İstihbarat İdaresi´nin (GRU) ‘Guccifer 2.0, DCLeaks.com ve WikiLeaks´i kullanarak ABD´yle ilgili verileri yayınladığı iddia edildi.

Raporda, Moskova´nın Rus hükümet kurumları, devlet destekli medya, 3. kişiler ve para ödenen sosyal medya hesapları gibi gizli istihbarat operasyonlarıyla seçimlere müdahil olduğu savunuldu.

​Raporda, “Rusya´nın hedefleri, ABD´nin demokratik sürecine olan kamu inancını sarsmak, Bakan (Hillary) Clinton´a iftira atmak ve seçilebilirliğini, potansiyel başkanlığını zedelemekti” ifadelerine yer verildi. Rapor, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve Rus hükümetinin Bakan Clinton´ı önemsizleştirerek ve onu rakibi karşısında daha hoş olmayan şekilde karşılaştırarak seçilmiş başkan (Donald) Trump´ın şansını artırmaya yardımcı olduğu değerlendirmesinde bulunduk.”

​Doğrudan RT ve Sputnik´i de hedef alan raporda, “Rusya´nın devlet tarafından yönetilen propaganda makinesi, —ülke içindeki medya araçları, RT ve Sputnik gibi küresel dinleyiciyi hedef olan yayınları ve yarı-resmi troll ağı- etkileme kampanyasına Kremlin´in mesajlarını Ruslara ve uluslararası dinleyicilere ileten platformlar olarak katkıda bulundular' ifadelerine yer verildi.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor