Tarih: 24.08.2016 08:58

´Rusya´nın Suriye´de bataklığa saplanacağını düşünen Obama yanıldı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Obama, daha önce yaptığı açıklamada, 'Rusya kendini bir bataklığa sokacak. Bu kesinlikle bu olacak' ifadelerini kullanmıştı. Obama´nın sözlerini Suriye´de bugün oluşan tablo üzerinden yorumlayan CSM, yaklaşık bir sene önce dile getirilen öngörünün gerçekleşmediğini vurguladı.

´RUSYA, BÖLGEDEKİ POZİSYONUNU YENİDEN GÜÇLENDİRDİ´ 

'Aksine Rusya, bölgedeki pozisyonunu yeniden güçlendirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a destek veren Moskova yönetimi, bu nüfuzunu İran, Türkiye ve hatta Suudi Arabistan ile İsrail´e dahi yaydı' denen makalede, İran´ın Rus uçakları için Hamedan üssünü açması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Moskova´yı ziyaret etmesi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun ´Suriye´de Rusya´sız çözüm olamayacağı´ yönündeki sözleri yeni oluşan denklemin örnekleri olarak sunuldu.

´ORTADOĞU´DA KÖKLÜ DEĞİŞİM YAŞANDI´ 

Öte yandan CSM´ye konuşan ABD´li Rusya uzmanı Nicolas Gvozdev, Ortadoğu´daki köklü bir değişim olduğunun herkes tarafından çok açık şekilde anlaşıldığını vurguladı.

Gvozdev, yaşanan değişimin sonucunda Rusya´nın yeniden dikkate alınması gereken önemli bir oyuncuya dönüştüğünün altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —