• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Rusya´nın yeni güvenlik stratejisi, uluslararası alandaki gerginliğin sonucu´

´Rusya´nın yeni güvenlik stratejisi, uluslararası alandaki gerginliğin sonucu´

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Yevgeniy Lukyanov, ülkesinin ulusal güvenlik stratejisinde geçen yılın sonunda yapılan değişikliklerin nedenini anlattı.

 

Lukyanov, ulusal güvenlik stratejisinde 31 Aralık´ta yapılan güncellemelerin nedenlerini anlattığı yazılı bir açıklama yaptı.

'Ulusal güvenlik stratejisindeki eklemeler, uluslararası durumda son birkaç yıl içinde oluşan gerginlik göz önünde bulundurularak yapıldı' diyen Lukyanov, bu gerginliğin nedenlerini de şöyle sıraladı: 'ABD ve müttefikleri, çok kutuplu bir dünya düzeni ve Batı´ya alternatif olan güç merkezleri karşısında mücadelesini devam ettiriyor. Washington odaklı askeri, siyasi ve ekonomik birliklerin sayısı giderek artarken, ABD tarafından sakıncalı görülen siyasal rejimleri istikrarsızlaştırma politikası da sürüyor.'

´ABD VE AVRUPA ÜLKELERİYLE ORTAKLIĞA HAZIRIZ ANCAK…´

Rusya´nın ABD ve Avrupa Atlantik ülkeleriyle ortaklığa hazır olduğunu belirten Lukyanov, karşılıklı diyaloğun NATO´nun güçlendirilmesi ve Rusya sınırlarına doğru genişletilmesi üzerinden kurulmasını ise ´kabul edilemez´ bulduklarını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in 31 Aralık´ta imzaladığı yeni ulusal güvenlik stratejisinde NATO´nun genişlemesi ulusal güvenliğe tehdit olarak nitelendirilmişti. Yeni stratejide Rusya´nın Çin ve Hindistan´la olan işbirliği ise öne çıkarılmıştı.

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor