Rusya ve Çin`in ortak Akdeniz tatbikatı Batı için sinyal mi?

Rusya ve Çin`in ortak Akdeniz tatbikatı Batı için sinyal mi?

Rusya ve Çin, önümüzdeki haftalarda Akdeniz`de ortak askeri tatbikat düzenleyecek. Manevralara 9 savaş gemisi katılacak.

 

RT`nin haberine göre, Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Geng Yansheng, 'Amaç, iki ülke arasındaki dost ve pratik işbirliğini derinleştirmek ve deniz kuvvetlerimizin denizdeki güvenlik tehditlerine ortak tepki olanaklarını artırmak' dedi.

Yansheng, 'Bu tatbikatın herhangi üçüncü tarafa karşı olmadığını ve bölgedeki durumla ilgisi olmadığı söylemek gerekir' diye ekledi.

Ancak The New York Times`a konuşan uzmanlar, tatbikatın en önemli unsurunun Batı`ya verdiği mesaj olduğu görüşünde.

The New York Times`ın haberine göre, Pekin merkezli Çin Halk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Shi Yinhong, Rusya ve Çin`in stratejik ortaklığı artırdıklarını sergilediğinden emin.

Rusya`nın böylece tüm çabalara rağmen uluslararası izolasyonda olmadığını ve hatta Avrupa`nın sınırlarında manevralar yapabildiğini sergilediğini belirten Shi Yinhong, Çin`in de ABD ve Japonya arasındaki askeri işbirliğinin güçlenmesine tepki olarak Rusya ile sıkı dost ilişkilerine sahip olduğuna işaret ettiğini vurguladı.

Newport`taki ABD Deniz Harp Koleji`nden stratejik çalışmalar Profesörü Peter Dutton, 'Rusya ve Çin`in, genişleyen çıkarlarını deniz muhalefeti karşısında ortaklaşa korumak için kıta güçlerinin birleştiği yönünde ABD ve Avrupa`ya siyasi sinyal gönderdiği tahmin ediliyor' yorumunda bulundu.

Rus ve Çin deniz kuvvetleri, 2012 yılından bu yana düzenli olarak ortak tatbikatlar gerçekleştiriyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading