• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Ryabkov: ABD, Avrupa´da Tomahawk´ların altyapısını neredeyse yenilemeye başladı

Ryabkov: ABD, Avrupa´da Tomahawk´ların altyapısını neredeyse yenilemeye başladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington´un karada kullanılan füze rampalarının Avrupa´da konuşlanması için gerekli altyapıyı neredeyse yenilemeye başladığını ve Moskova´nın bu adımı karşılıksız bırakmayac

 

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi´nde konuşan Ryabkov, ‘Rusya´nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması (INF) konusunda uzun vadeli endişelerinin tam boyutuyla korunduğunu´ vurguladı.

Ryabkov, 'Bir zamanlar ABD, INF´ye uygun olarak ‘Tomahawk´ ailesine ait evrensel seyir füzelerinin karadaki altyapısını imha etti. O zamanlar bu adımın INF ile ilgili müzakereler sırasında belirgin olarak ortaya çıkan, karada ve denizde kullanılan Tomahawk´ları ayırt edememe sorununun ebediyen çözdüğü ve dolayısıyla bu tür silahların karada konuşlanması için potansiyelin olmamasını güvenli bir şekilde sağladığı düşünülmüştü. Füzelerin denizde kullanılanları korunacaktı' diye konuştu.

´YANITSIZ BIRAKAMAYIZ´

Rus diplomat, 'Ancak şimdi, onlarca yıl sonra Amerikan tarafı karadaki bu altyapıyı aslında yeniliyor ve bunu, anlaşma kapsamındaki taahhütlerini ihlal ederek ve INF´nin oluşturulması sırasında varılan anlaşmalara rağmen yapıyor' ifadelerini kullandı. 

Altyapının Avrupa´da konuşlandırılmış olan Aegis Ashore füze savunma sistemlerinin bir parçası olarak yenilenmesinin yanı sıra, orta menzilli seyir füzelerini fırlatmak için kullanılabilecek Mk-41 çok işlevli rampaları da içerdiğine dikkat çeken Ryabkov, 'Amerikan füze ve füze savunma sistemleri altyapısının sınırlarımızın çok yakınına gelmesi söz konusu. Bu, yanıtsız bırakamayacağımız son derece istikrar bozucu bir adım' dedi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor