Tarih: 03.06.2017 21:18

Ryabkov: ABD ile füze savunma sistemleri konusunu görüşmeye hazırız

Facebook Twitter Linked-in

 

Konuyla ilgili Sputnik´e konuşan Ryabkov, Trump yönetiminin, eskisi gibi ABD balistik füze savunmasının Kuzey Kore ve İran´dan gelen tehditlere karşı koyma amaçlıymış gibi yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Ryabkov 'Ancak bu sistemlerin gelişim dinamiği, teknolojik bilgileri, testleri, mali ölçeği ve sayıları ile kalitesinin artacağı yönündeki görüşmeler, bu sistemlerin ABD´nin ve müttefiklerinin bahsettikleri tehditlere karşı güvenliğini sağlayamaya yönelik olmadığı konusunda hiçbir şüphe bırakmıyor. Bu yalnızca Ruslara değil, Rusya´ya değil, Rusya´nın nükleer caydırıcılığına karşı. Fakat ABD stratejik istikrar diyaloğunun yeniden başlatılması için parametreler konusunda anlaştığında, Moskova olarak bu konuları görüşmeye hazırız ve görüşeceğiz de' dedi. 

Ryabkov, ayrıca daha önceki görüşmelerde konu çözüm arayışına geldiğinde ABD´nin geri adım attığını da kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump´ın nükleer silahların yayılmasını önlemeden sorumlu yardımcısı Christopher Ford, dün Silah Kontrol Birliği´nde Rusya ile ABD arasında balistik füze savunma sistemlerine yönelik görüşmelerin, Kuzey Kore ile İran´ın teşkil ettiği tehditlerin kontrol altına alınması durumunda nitelik bakımından daha farklı olacağını söylemişti.

Ford, Sputnik´e yaptığı açıklamada da ABD´nin nükleer silahların yayılmasını önleme konusunda Rusya ile gerçekleştirmek istedikleri görüşmenin formatı ve tarihinin belirlenmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini, görüşmenin yakın zamanda yapılmasını umduklarını söylemişti. 

‘FARKLI BİR YAKLAŞIMI OLUMLU KARŞILARIZ´

Ryabkov, Moskova´nın Trump´ın balistik füze savunması konusunda geliştirebileceği, selefi Barack Obama´nınkinden daha makul bir yaklaşım ı olumlu karşılayacağını, ancak şimdiye kadar farklı bir yaklaşım geliştirilmediğini söyledi. 

Ryabkov 'Yeni yönetim daha makul bir yaklaşım geliştirirse, bunu olumlu karşılarız, ancak şimdilik bu yönde bir işaret görmüyoruz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —