• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Ryabkov: ABD, kaprisli bir çocuk gibi davranıyor

Ryabkov: ABD, kaprisli bir çocuk gibi davranıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD´nin Rusya ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden duyduğu rahatsızlığın ‘kaprisli bir çocuğun histerilerine´ benzediğini söyledi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Teksas Üniversitesi´nde yaptığı konuşmada Rusya ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki yakınlaşmanın Washington için endişe verici olduğunu ifade etti. 

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Ryabkov “Washington, genel anlamda herhangi bir konuda kaprisli bir çocuk gibi histeri yaratmak konusunda olağanüstü. Kendisine doğru gelmeyen bir şey olduğunda hemen yere atlayıp ayaklarını vuran, histeriyle dövünen yaramaz bir çocuk gibi davranıyor. Bu ciddiyetsiz ve acizane bir tavır” ifadelerini kullandı.

Rusya´nın Latin Amerika´daki politikasının şeffaf, anlaşılır olduğunu ve kimseyi hedef almadığını belirten Ryabkov, bölge ülkeleriyle askeri-teknik alanda işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.

‘ABD YAPTIRIMLARI DIŞ POLİTİKA ARACI HALİNE GETİRDİ´

Ryabkov, açıklamalarına şöyle devam etti: “ABD´de neredeyse tek dış politika aracıymışçasına yaptırımlara esaslı bir yönelim oldu. Bu tür bir strateji dünyadaki cepheleşmeyi arttırmasının yanı sıra sorunların çözümüne yönelik kabul edilir yöntemler arayışını da engelliyor.”



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor