Ryabkov: ABD ve İngiltere, HMS Defender provokasyonuyla Rusya´nın kıyı savunma sistemini ´açığa çıkarmaya´ çalıştı

Ryabkov: ABD ve İngiltere, HMS Defender provokasyonuyla Rusya´nın kıyı savunma sistemini ´açığa çıkarmaya´ çalıştı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ve İngiltere´nin Karadeniz´de HMS Defender gerçekleştirdiği provokasyon yardımıyla Rusya´nın kıyı savunma sistemini ´açığa çıkarmaya´ çalıştığını söyledi.

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ve İngiltere´nin Karadeniz´de HMS Defender gerçekleştirdiği provokasyon yardımıyla Rusya´nın kıyı savunma sistemini ´açığa çıkarmaya´ çalıştığını söyledi.

Mejdunarodnaya Jizn (Uluslararası Yaşam) dergisine demeç veren Ryabkov, 23 Haziran´da İngiliz Kraliyet Donanması´na ait HMS Defender muhrip gemisinin düzenlediği ve Rus güçlerinin uyarı ateşiyle karşılık verdiği provokasyona ilişkin açıklama yaptı.

Ryabkov, 'Washington ve Londra, bu tür eylemlerin sonuçlarının derinliğini ve keskinliğini çok iyi biliyordu, vereceğimiz tepkinin niteliğini kesinlikle biliyordu. Buna rağmen gerektiğinde güç metotlarıyla yanıt verme kararlılığımızı bu şekilde test etme yoluna gittiler ve kıyı savunma, havza kontrol sistemimizi açığa çıkarma girişiminde bulundular' dedi.

Bu gerilimin hem İngiltere hem de ABD´ye bir şeyler öğrettiğini umduğunu kaydeden Ryabkov, 'En iyisi Karadeniz´deki barışçıl durumu korumalıyız ve Kiev yönetiminin önemli bir bölümünün kapıldığı rövanşist eğilimleri körüllemekle uğraşmamalıyız' ifadelerini kullandı.

23 Haziran´da Rusya´nın savunma yetkilileri, Kırım açıklarından geçip ülkenin karasularını ihlal eden Defender gemisine uyarı ateşi açıldığını ve geminin rotasının bombalandığını duyurmuştu. Rusya tarafından ‘provokasyon´ olarak görülen olayın hemen ardından Moskova´daki İngiliz Büyükelçi, Rus Dışişleri´ne çağrılmıştı.

İngiliz yetkililerse geminin Rusya´nın karasularından değil, Ukrayna´nın karasularından geçtiğini savunmuştu.

Kırım, Ukrayna´daki aşırı milliyetçi grupların eylemlerinin yarımadaya sıçraması ardından 2014´te düzenlenen bir referandum ile Rusya´ya bağlandı. Ancak İngiltere ve diğer Batılı güçler, Kırım halkının kendi geleceğini belirleme hakkını kullandığı bu referandumun sonuçlarını tanımıyor.

 

 



KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.

Dünya

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir

Dünya

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Yeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.

Teknoloji

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Yükleniyor