Tarih: 12.09.2017 11:02

Ryabkov, Rusya´daki ABD´li diplomatlarla ilgili yeni koşulları Shannon´a iletti

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´li mevkidaşı Thomas Shannon´la görüşen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD´li diplomatların Rusya´da bulunma koşullarının ABD´nin ülkesindeki Rus diplomatlarla ilgili kısıtlama kararlarına göre belirleneceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasına göre Finlandiya´nın başkenti Helsinki´de gerçekleşen görüşmede Ryabkov, ABD´nin Rus diplomatlara seyahat kısıtlaması getirmesi halinde Rusya´nın da ABD´li diplomatlara aynı kısıtlamaları getireceğini ifade etti.

Ryabkov, 'ABD´li diplomatların Rusya´da bulunma koşulları, ABD´deki temsilcilerimize getirilen kısıtlamaları yansıtacak şekilde ayarlanacak' dedi. 

ABD´NİN DÜŞMANCA EYLEMLERİ BİR KEZ DAHA PROTESTO EDİLDİ

ABD´nin düşmanca eylemlerini ve Rus diplomatik mülklerini işgal etmesini bir kez daha protesto eden Ryabkov, ABD makamlarını Rusya-ABD ilişkilerini bozmaya ve uluslararası hukuku görmezden gelmeye son vermeye ve Moskova´nın suçu olmadan artan sorun için çözüm arayışlarına başlamaya davet etti.

Ryabkov, daha önceki açıklamasında Washington yönetimini ABD´deki Rus diplomatik temsilcilikleriyle ilgili kararları nedeniyle dava etmeye hazırlandıklarını söylemişti.

Ryabkov, 'ABD´yi en kısa sürede dava edeceğiz. Süreç için çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz ve çalışmaları tamamladığımızda mahkemeye başvuracağız' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —