• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Ryabkov: Yaptırım listesini genişletme kararı, Washington´un iflas etmiş politikasını yansıtıyor

Ryabkov: Yaptırım listesini genişletme kararı, Washington´un iflas etmiş politikasını yansıtıyor

ABD´nin Rusya´ya yönelik yaptırım listesini genişletmesine tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, kararın, görev süresinin sonuna yaklaşan Obama yönetiminin izlediği itibarsız Rusya politikasının yansıttığ

 

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma´da Kırım´ı temsil eden 6 milletvekilini yaptırım listesine dahil etmişti.

Washington´un kararını Sputnik için yorumlayan Ryabkov, 'Yaptırım listesinin genişletilmesi, görev süresinin sonuna yaklaşan ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin tamamen başarısız ve iflas etmiş Rusya politikasının yansıması' dedi. Ryabkov, kararın ABD´nin günümüz gerçeklerini en ufak şekilde dahi anlamadığını gösterdiğini de vurguladı.

´TRUMP İLE 4 YIL BOYUNCA BİRLİKTE ÇALIŞMAYI UMUYORUZ´

Öte yandan Ryabkov, Moskova´nın Washington´a mutlaka yanıt vereceğini belirtip, yanıtını şeklini ve içeriğini şu anda açıklamayacaklarının altını çizdi.

Rusya ile ilişkilere sorumluluk bilinci içinde yaklaşan kişilerin Washington´da göreve gelmesini umduklarını da kaydeden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı,  ABD´nin 45. Başkanı Donald Trump ile 4 yıl boyunca birlikte çalışma yapmak istediklerini ifade etti.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor