Sağlık turizmi temsilcileri mutlu: ´Sınır kapıları açıldı, Türkiye´ye güzelleşmeye koştular´

Sağlık turizmi temsilcileri mutlu: ´Sınır kapıları açıldı, Türkiye´ye güzelleşmeye koştular´

Salgın sürecinde sınır kapılarının kapanmasıyla birlikte duran sağlık turizmi, normalleşme sürecinin ardından yeniden yükselişe geçti. Sektör temsilcileri, “Kapıların açılmasıyla birlikte turistler Türkiye´ye güzelleşmeye koşt

 

Salgın sürecinde sınır kapılarının kapanmasıyla birlikte duran sağlık turizmi, normalleşme sürecinin ardından yeniden yükselişe geçti. Sektör temsilcileri, “Kapıların açılmasıyla birlikte turistler Türkiye´ye güzelleşmeye koştu” dedi.

Saç ekimi ve estetik konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, normalleşme süreciyle birlikte haziran, temmuz ve ağustos aylarında yeniden hareketlenmeye başladı. Hürriyet´ten Burak Coşan´ın haberine göre, DEİK Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler, söz konusu üç ayda saç ekimi ve estetikte hedeflenen ciro miktarının yüzde 60´ının yakalandığına dikkat çekti.

Terziler, “Sınır kapılarının açılmasıyla birlikte Türkiye´ye güzelleşmek için koştular. Özellikle pandemi nedeniyle evlerinden kapalı kalan Avrupalı turist yoğun ilgi göstermeye başladı. Henüz istenilen seviye yakalanmasa da gelen turist sayısına bakınca 2021 için umutlanmaya başladık' diye konuştu.

´Yapılan operasyonları da kimse görmemiş oldu´

Bu dönemde Belçika, Fransa, Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka ve Ukrayna´da çok sayıda sağlık turisti ağırladıklarına vurgu yapan Terziler, “Döviz kurlarının da turist sayısının artmasında büyük etkisi oldu. Bazı ülkeler hâlâ Türkiye ya da başka ülkelere gidilirse, ülkeye geri dönünce 15 gün karantina uygulaması yapacağını söylüyor. Buna rağmen saç ekimi ve estetik için yine de geliyorlar. Gelen turist, ‘Nasıl olsa yaptıracağım operasyonun ardından evden çıkamayacağım´ diyerek ülkesine dönünce 15 gün karantinada kalmayı dert etmiyor” dedi.

Yerli hastalardan da ciddi talep alındığına vurgu yapan Servet Terziler, “Estetik ve saç ekimi gibi operasyonlara Türkler de ciddi ilgi göstermeye başladı. Pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayan birçok kişi evde kalmayı kendileri için avantaja çevirerek saç ekimi ve estetik operasyonlarını yaptırdı. Evde kaldığı için yapılan operasyon sonrasında dışarı çıkmadan iyileşme süreçlerini evlerinde geçirdi. Böylece yapılan operasyonları da kimse görmemiş oldu. Bu süreçte haftada 150-200 arasında Türk hastanın tedavisi gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

´Taksim´de sağlık turisti görmeye başladık´

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ise, “Pandemi sürecinde 3 aylık tamamen kapalı bir süreç yaşadık. Temmuz-ağustos aylarında kapıların karşılıklı açıldığı ülkelerden hasta yoğunluğu olmaya başladı. Eğer ikinci dalga yaşanmazsa sektör geçen yılın yarısını yakalar. 2021´e umutla girmek adına kapılar turizm için kapansa bile sağlık turizmi için kapanmamalı. Saç ekimi ve estetik en hızlı toparlanan alan oldu. Çok ciddi talep gelmeye başladı. Taksim bölgesinde sağlık turistini görmeye başladık” dedi.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading