Sakın çöpe atma hatasını yapmayın!

Sakın çöpe atma hatasını yapmayın!

Çay Türk halkının vazgeçilmezlerinden biridir. Çay içtikten sonra demlikte kalan çaylar ise genelde çöpe atılır. Aslında demlikte kalan çayın inanılmaz faydaları var.

 

Çay Türk halkının vazgeçilmezlerinden biridir. Çay içtikten sonra demlikte kalan çaylar ise genelde çöpe atılır. Aslında demlikte kalan çayın inanılmaz faydaları var.

Demlikte kalan çayın inanılmaz faydaları var. Bir kere siz de deneyin daha sonra bir daha asla demlikte kalan çayı çöpe dökmeyeceksiniz.

GÜNEŞ YANIKLARINA İYİ GELİR

/resimler/2022-4/6/0911545345581.jpg

Demlikte kalan, kullanılmış, ıslak çay poşetlerini derideki yanık bölgeye uygulamak acınızı hafifletmeye yardımcı olur. Etinizi marine etmek için değerlendirebilirsiniz 4 yemek kaşığı çayı, ılık suyla 5 dakika demleyin. Demi süzdükten sonra çayı ½ bardak esmer şekerle karıştırın ve şeker çözülene kadar bir kenarda bekletin. Bu arada eti tercihinize göre soğan, sarımsak ve baharatlarla pişireceğiniz kaba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız çay karışımını döktükten sonra bu şekilde önceden ısıttığınız fırına koyun. Kırmızı et, çay sayesinde lokum gibi yumuşak olacak.

AYAK KOKULARINI GİDERİR

/resimler/2022-4/6/0912141473135.jpg

Ayaklarınızı iyice demlenmiş çayla karıştırdığınız ılık suda 20 dakika bekletin ve ayak kokusundan kurtulun.

DİŞ ETİ PROBLEMLERİNİ İYİLEŞTİREBİLİR

/resimler/2022-4/6/0912332879486.jpg

Diş eti kanaması probleminiz varsa, ya da diş çekimi yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde acı hissediyorsanız, soğuk su ile ıslattığınız çay poşetini acıyan bölgeye uygulayın. Hem kanamayı hem de ağrıyı durdurur.

GÖZ ALTI HALKALARINI AZALTIR

/resimler/2022-4/6/0912517255118.jpg

2 adet çay poşetini ılık suda ıslatın ya da üzerinden fazla zaman geçmediyse içtiğiniz çay poşetlerini de kullanabilirsiniz. Çay poşetlerini gözlerinizin üzerinde 20 dakika bekletin. Çayın içeriğindeki tanen maddesi gözlerinizdeki şişliğin inmesini sağlayacaktır.

BEYAZ SAÇLARA ELVEDA

/resimler/2022-4/6/0913090393998.jpg

Saçlarınızın doğal rengine geri dönmesi için; 3 çay poşetini bir bardak suda demleyin. Taze veya kuru şekildeki 1´er yemek kaşığı adaçayı ve biberiyeyi de çaya ekleyin. Bu şekilde 1 gün bekletin. Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra bu karışımı uygulayın ve durulamadan bir havluya sarın. Çayın beyaz saçları eski doğal rengine döndürmesi için bu uygulamayı birkaç kez tekrarlayın.


BİTKİLERİ BESLER

/resimler/2022-4/6/0913266175617.jpg

Saksıda yetiştirdiğimiz bitkilerin daha çabuk büyümesi, daha sağlıklı yetişmesi için yapmanız gereken tek şey; çay demini saksı dibine dökmek!

 

 



Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nce düzenlenen ‘Divan Sohbeti’nde “terörsüz Türkiye” meselesi konuşuldu.

Türkiye

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Belarus İstanbul Başkonsolosu İlya Adarchenko ile Başkonsolos Yardımcısı Mehdizade Mehriban vakfımızı ziyaret etti.

Türkiye

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezimiz tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı” dolayısıyla vakıf merkezimizin bahçesinde özel bir program düzenlendi.

Türkiye

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türkiye

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yükleniyor