• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Saksonya Adalet Bakanı: İntihara hazırlıksız yakalandık

Saksonya Adalet Bakanı: İntihara hazırlıksız yakalandık

Almanya´nın Saksonya Adalet Bakanı Sebastian Gemkov, Leipzig kentinde geçen hafta hapisteyken intihar eden IŞİD zanlısı Jaber Albakr´ın ölümünde hapishane yönetiminin ihmali olduğunu ilk kez kabul etti. Gemkov, özellikle cihatçı militanl

 

Berlin´de terör sldırısı düzenlemeye hazırlandığından şüphelenilen ve geçen hafta yakalandıktan sonra Leipzig´deki hücresinde kewndisini asarak intihar eden IŞİD zanlısı Jaber Albakr ile ilgili konuşan Saksonya Adalet Bakanı Sebastian Gemkow, ilk kez cezaevi ihmalkâr davranmış olabileceğini kabul etti. Bakan, 'Hazırlıklı değildik' dedi.

´KLASİK TECRÜBELERİMİZ YETERLİ DEĞİL´

Bild Am Sonntag gazetesine açıklama yapan Gemkov, 'İslamcı zanlılara nasıl muamele edilmesi gerektiği konusunda hepimizin öğreneceği şeyler var. Görünen o ki, klasik yöntemlerimiz ve tecrübelerimiz bu zanlıların güvenli şekilde tutulmasına yetmiyor. Emniyet teşkilatının da daha çok tecribeye ihtiyacı var' diye konuştu.

´SADECE SİSTEME ZARAR VERMEK İÇİN BİLE İNTİHAR EDEBİLİRLER´

Bakan, bir radikal İslamcının sadece soruşturmaları zorlaştırmak ve hukuk sistemine zarar vermek için dahi intihar etmeyi kararlı bir şekilde planlayıp uygulamaya geçirmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Gemkow, 'Saksonya´da bu olaya yeterince hazırlıklı değildik' dedi.

Federal Emniyet Teşkilatı´nın Başkanı Rainer Wenst ise 'Federal Savcılığın üstlendiği soruşturmalarda özel komandolar görev almalı' dedi. Sosyal Demokrat Parti´nin (SPD) İç politika Sözcüsü Burkhard Lischka da 'Cihatçılara özgü adli süreçlere ihtiyacımız var' diye konuştu.

KENDİNİ GÖMLEĞİYLE PARMAKLIKLARA ASTI

Almanya´da havalimanlarına saldırı düzenleme hazırlığında olduğu iddia edilen terör zanlısı 22 yaşındaki Suriyeli Caber El Bekir, Chemnitz´de geçen Cumartesi günü düzenlenen operasyonda polisten kaçmayı başarmış, ancak daha sonra sığındığı Suriyeliler tarafından polise teslim edilmişti. Albakr´ın evinde yapılan aramada, yaklaşık 1,5 kilogram dolayında tahrip gücü yüksek patlayıcı madde ele geçirilmişti. Soruşturmada, Albakr´ın IŞİD bağlantıları üzerinde durulduğu belirtilmişti. Gözaltına alınmasının ardından açlık grevine giren Albakr, Çarşamba akşamı Leipzig´de tutulduğu hücrede ölü bulunmuştu. Yetkililer, Albakr´ın kendisini gömleğiyle parmaklıklara asarak intiharettiğini açıkladı.




14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor