Burdur´daki Salda Gölü, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA´ya ilham olmaya devam ediyor. Mars´a benzerliğiyle mercek altına alınan gölden elde edilen veriler kızıl gezegen için yapılan araştırmalarda kullanılacak.
Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı´nın Salda Gölü´nün mikrobiyal ekolojisinin belirlenmesine yönelik başlattığı proje tamamlandı. Bu kapsamda, birçok yönden Mars´a benzeyen Salda Gölü´nden elde edilen veriler NASA tarafından Mars araştırmalarında kullanılacak. Öte yandan bakanlık, Salda Gölü havzasında bilim araştırma merkezi kuracağı öğrenildi. Merkezde disiplinler arası bilim insanları yer alacak. Ayrıca uluslararası iş birlikleriyle ileri bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi hedefleniyor.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji