Şam ile istihbarat trafiği arttı

Şam ile istihbarat trafiği arttı

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan´ın son birkaç hafta içinde Şam´ın istihbarat lideri Ali Memluk ile Suriye´nin başkenti Şam´da çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Yabancı basında yer alan haberlere gö

 

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan´ın son birkaç hafta içinde Şam´ın istihbarat lideri Ali Memluk ile Suriye´nin başkenti Şam´da çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Yabancı basında yer alan haberlere göre görüşme Rusya aracılığıyla gerçekleştirildi.

'FİDAN-MEMLÜK ŞAM´DA GÖRÜŞTÜ'

Önce Fransa merkezli istihbarat sitesi Intelligence Online ardından da yabancı basında yer alan haberlere göre; Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, son birkaç hafta içinde Şam´ın istihbarat lideri Ali Memluk ile Suriye´nin başkenti Şam´da çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.

'GÖRÜŞMELER RUSYA ARACILIĞIYLA YAPILDI'

Yabancı basında yer alan haberlere göre; görüşmenin Rusya aracılığıyla gerçekleştirildiği aktarıldı. İki istihbarat başkanının yaptığı görüşmelerde, iki ülkenin dışişleri bakanlarının nasıl bir araya gelebileceğinin değerlendirildiği ifade edildi. Haberlerde Rusya´nın görüşme için yaptığı aracılığa dikkat çekildi. 'Rusya, Suriye ve Türkiye´nin sorunlarını aşmasını ve hem Türkiye´nin hem de Suriye´nin herkesin çıkarına olan bazı anlaşmalara varmasını istiyor' denildi. Rusya´nın Ukrayna´ya odaklanmak için Suriye´de 'siyasi bir çözümü hızlandırma' amacında olduğu, bu kapsamda Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin de normalleştirilmesini amaçladığı savunuldu.

'DAHA YÜKSEK DÜZEYLİ TEMASLARA ZEMİN HAZIRLANIYOR'

Haberlerde, Şam bağlantılı bölgesel kaynakların Rusya´nın Ukrayna´yı işgalinde kendi pozisyonunu sabitlemek amacıyla Suriye´yi müzakerelere girmeye teşvik ettiğine dikkat çektiği de vurgulandı. İstihbarat başkanları düzeyinde yapılan toplantılarda hedefin daha yüksek düzeyde oturumlara zemin hazırlamak olduğu ifade edildi.

BENZER SÜREÇ İSRAİL, MISIR VE BAE İLE DE YAŞANMIŞTI

Haberlerde, Türkiye´nin normalleşme adımları attığı diğer ülkelerle de benzer süreçler yürüttüğü hatırlatılırken Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile atılan normalleşme adımlarının da istihbarat birimlerinin temasları ile başladığı vurgulandı.

 

 

 



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor