Tarih: 16.10.2018 16:07

Şam´a giden Kırımlı heyet: Esad, Kırım´a gelmek istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Kırımlı bakan, şirket yetkilileri ve danışmanlardan oluşan bir heyet iki günlük bir ziyaret için dün Şam´a gitti. Heyet bugün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´la bir araya geldi. 

Gazetecilere konuşan heyet üyelerinden YIEF Kuruluşu Başkanı Andrey Nazarov, Esad´ın bir engel çıkmazsa Nisan 2019´daki Yalta Ekonomi Forumu´na katılmak istediğini ifade etti.

Nazarov 'Esad, davet edilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu, koşullar elverirse geleceğini ifade etti. Ayrıca Kırım´ı ziyaret etmek ve YIEF gibi büyük bir etkinlikte bulunmak istediğini ekledi' dedi.

´ESAD: HER YERİ KURTARABİLİRSEK, GELMEK İÇİN ENGELİM KALMAYACAK´

Esad´ın İdlib´le ilgili planlarından söz edip etmediği sorusunu yanıtlayan Nazarov ayrıca Esad´ın katılım durumumun Suriye´deki duruma bağlı olduğunu belirttiğini kaydetti ve şunları söyledi: 'Esad ‘O zamana kadar her yeri kurtarırsak Yalta forumuna gelmek için bir engelim kalmayacak´ dedi. Anladığım kadarıyla bu süre içinde mevcut tüm sorunları çözmek istiyorlar.'

Heyetin Simferepol´den Şam´a yaptığı uçuşla ilgili konuşan Nazarov, görüşmeyle ilgili detayları şöyle aktardı: 'İlk kez böyle bir uluslararası uçuş gerçekleştirdik. Suriye´den Kırım´a doğrudan uçuş gerçekleştirilmesi, tatil yapılması yönünde mekanizma geliştirilmesi konusunda konuştuk. Suriye Devlet Başkanı (Beşar Esad) kültürün zenginleştirici bir unsur olduğunu, turizm ve kültürün paralel gelişmesi gerektiğini kaydetti. Kırım´dan ve Rusya´dan Suriye´ye seyahat edilebilmesi için çalışma gerçekleştirmeyi teklif etti. Ayrıca Suriye´de çok fazla iş alanı olduğunu belirtti.' 

Nazarov, Esad´ın Suriyeli heyetin YIEF´e katılımının sürekli hale getirilmesi gerektiğini de vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —