• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Şam´dan Donald Trump´a çağrı

Şam´dan Donald Trump´a çağrı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ABD´nin yeni başkanı Donald Trump´tan Suriye´de silahlı gruplara verilen desteği sonlandırmasını istedi.

 

Muallim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile yaptığı görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu. BM´nin Halep´in isyancıların elinde olan doğu kesiminde özyönetim önerisi yaptığını belirten Muallim, 'Bu bütünüyle reddedildi. Bu bizim egemenliğimizin ihlalidir' diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe´nin haberine göre, Muallim, Halep´te bombardımanın şiddetinin düşürülüp düşürülmeyeceği konusunda bir açıklama yapmazken, militanların kenti terk etmesi ve devlet kurumlarının yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Halep´in doğusunda yaşayan '275 bin insanın 6 bin silahlı kişinin rehinesi olmasına” izin vermeyeceklerini belirten Muallim, 'Kentteki sivillerin acı çekmesine son vermek için teröristlerin Doğu Halep´ten çıkması gerektiği konusunda mutabık kaldık” ifadesini kullandı.

´SİLAHLI GRUPLARI DESTEKLEYEN BÖLGESEL GÜÇLER DİZGİNLENMELİ´

Muallim, Donald Trump yönetimine hitaben de 'Yeni yönetimden istediğimiz sadece silahlı gruplara desteği sonlandırması değil aynı zamanda bu grupları destekleyen bölgesel güçleri dizginlemesi. Beklememiz gerek' dedi.

Suriye devlet haber ajansı SANA´nın haberine göre, isyancıların Halep´in batı tarafında düzenlediği füze saldırısında 1 kadın ve 7 çocuk hayatını kaybetti. Bir ilkokulun isabet aldığı saldırıda en az 32 kişi de yaralandı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda yaşları 6 ile 12 arasında değişen 8 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.


 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor