Tarih: 14.02.2017 15:07

Samsung veliahtı Lee için 2. kez tutuklama emri çıkarıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Güney Kore´de Delşet Başkanı Park Geun-hye ve eski dostu Choi Soon-sil´in odağında olduğu yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma soruşturmasında savcılık makamı Samsung´un 48 yaşındaki veliahtı Lee için 2. kez tutuklama emri çıkardı. 

Savcılar ayrıca Samsung Electronics şirketinin Başkanı Park Sang-jin için de tutuklama emri çıkardı.

Savcılık bürosundan yapılan açıklamada 'Samsung´un Genel Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong  ile Başkan Park Sang-jin  hakkında tutuklma emri çıkardık' dedi.

Dün savcılık tarafından 15 saatten fazla sorgulanan Lee için geçen ay savcılığın çıkardığı ilk tutuklama emri Seul Bölge Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

LEE´YE YENİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLEBİLİR

Savcılık ikiliye rüşvet,yolsuzluk ve varlıkları yurt dışında saklama suçlamalarının getirilebileceğini ayrıca Lee için ´yalancı tanıklık´ suçlamasının ek olarak yöneltilebileceğini duyurdu. 

Samsung konu hakkında açıklama yapmayı redderken savcılığın ayrıntıları çarşamba günü açıklaması bekleniyor.

Sel mahkemesi de tutuklama emrini perşembe günü değerlendirmeye alacaklarını duyurdu.

Geçen ay savcılık Lee´yi şirketteki liderliğini garantilemek amacıyla, 2015´te Samsung´un iki alt şirketi ile birleşmesi sürecinde, Park´ın dostu Choi´nin sahibi olduğu kurumlara bağış yapmakla suçlamıştı.

Güney Kore parlamentosu Devlet Başkanı Park´ın, Choi ile birlikte büyük şirketlere bağış yapmaları için baskı yaptığı suçlamaları nedeniyle yetkilerini Aralık 2016´da elinden almıştı.

Eğer Anayasa Mahkemesi Park´ı suçlu bulursa Park, Güney Kore´nin görevden alınan ilk seçilmiş devlet başkanı olacak ve ülkede seçim yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —