• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Samsung´un veliahtına rüşvet ve zimmete geçirme suçlaması

Samsung´un veliahtına rüşvet ve zimmete geçirme suçlaması

Güney Koreli teknoloji devi Samsung´un veliahtı Lee Jae-yong hakkında hazırlanan iddianamede, Lee´ye rüşvet, zimmete geçirme yalancı şahitlik, yurt dışındaki varlıkları ve usulsüz yollarla elde edilen kârı saklama suçlamaları yönelti

 

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung´un 16 Şubat´ta tutuklanan veliahtı Lee Jae-yong hakkında savcı, rüşvet ve zimmete geçirme suçlamalarında bulundu. Bugün tamamlanan iddianameye göre Lee´ye yönelik suçlamalar arasında yalancı şahitlik, yurt dışındaki varlıkları ve usulsüz yollarla elde edilen kârı saklama da bulunuyor.

Lee, büyük bir kurumsal birleşmenin onaylanması için 2015´te 43 milyar won (136 milyon TL) rüşvet verdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Güney Kore´yi sarsan siyasi kriz kapsamında açılan soruşturmada söz konusu paranın Samsung tarafından Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye´nin yakın bir arkadaşının yönetimindeki şirketlere yaklaşık 40 milyon dolar para aktarıldığı iddia edilmişti. 

YARGILAMA 18 AY SÜREBİLİR

Bloomberg´in haberine göre, işler savcının planladığı şekilde giderse mahkeme süreci 18 ay sürebilir. Bunun Samsung yönetimine nasıl bir etki bırakacağı merak ediliyor.

Gelecekte Samsung´un başına geçme ihtimali bulunan adaylar arasında Lee, en güçlü aday olarak gösteriliyordu. Şirketin mevcut başkanı Lee Kun-hee´nin 2014´te geçirdiği kalp krizinin ardından genç Lee´nin şirket yönetimindeki varlığı biraz daha belirgin hâle gelmişti.

5 SATIRLIK REFORM PLANI 

Suçlamaların hemen ardından, Samsung Electronics´in 5 başkan yardımcısından üçünün istifa ettiği açıklandı. Samsung tarafından ´Reform planı´ olarak duyurulan 5 satırlık açıklamada, istifa eden isimler arasında Lee bulunmuyor. İstifalarla birlikte, holdingin yatırım ve yeni iş alanları konularında temel karar verici konumunda olan Gelecek Strateji Ofisi´nin dağıtıldığı ifade edildi. 

 



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor