• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Saray´dan ABD´ye: Türkiye´ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler

Saray´dan ABD´ye: Türkiye´ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD´nin eski Türkiye Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman´ın Erdoğan´ı istifaya çağıran yazısına, 'Kendini sömürge efendisi zanneden iki eski ABD büyükelçisi ‘Erdoğan istif

 

ABD´nin eski Türkiye Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman´ın Washington Post´a yazdığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı istifaya çağırdığı yazıya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´dan tepki geldi. Kalın, Abramowitz ve Edelman´a Twitter hesabından 'Kendini sömürge efendisi zanneden iki eski ABD büyükelçisi 'Erdoğan istifa etsin' yazmış. Türkiye´ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler' sözleriyle yanıt verdi.

Strateji kuruluşu Bipartisan Policy Center´ın ‘Türkiye İnisiyatifi´ grubunun başkanlığını yapan Abramowitz ve Edelman, 10 Mart´ta yayımlanan ortak yazılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştirmişti.

‘ERDOĞAN´IN ÜLKESİNE İHANETİNİN SON GÖSTERGESİ´

Yazıda Erdoğan liderliğindeki Türkiye´nin yönünün iç savaşa, otoriterliğe ve istikrarsızlığa yöneldiği belirtiliyor. Gülen Cemaati´nin en önemli yayın organı Zaman gazetesine kayyum atanması için 'Erdoğan´ın ülkenin potansiyeline ihanetinin son göstergesi' ifadesi kullanılıyor.

Türkiye´de demokrasinin Erdoğan liderliği altında gelişemeyeceğinin vurgulandığı yazıda, AK Parti´nin dönüştürücü reformlarının temel ve yasal hakların sistematik olarak ihlâline yol açtığı ifade ediliyor. Güçlü, istikrarlı ve demokratik Türkiye için Erdoğan´ın değişmesi ya da istifa etmesi gerektiği dile getiriliyor.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor