Tarih: 28.09.2016 20:45

Sarkozy İngiltere´ye Türkiye üzerinden ‘yalvardı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy başkent Paris´te işadamları ile bir araya geldi.

Fransa´da gelecek yıl gerçekleştirilecek seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilmesi halinde İngiltere´ye AB´de kalması için yeni bir teklif yapma vaadinde bulundu.

“İngilizlere, ‘Birlik´ten çıktınız, ama masada artık yeni bir anlaşma ve sizin için yeniden oylama fırsatı var´ derim” ifadelerini kullanan Sarkozy şöyle devam etti: “Fakat bu sefer eski Avrupa değil, yeni Avrupa´da olacaksınız. Kalmak ister misiniz? Eğer cevabınız ‘Evet´ ise bu çok iyi olacak. Çünkü Türkiye ile AB üyeliği görüşmeleri yaptığımız dönemde Avrupa´nın en büyük ikinci ekonomisini kaybetmeyi kabul edemem.”

FT: SARKOZY´NİN ANLAŞMASINDA TÜRKİYE İLE ÜYELİK GÖRÜŞMELERİNİN DURDURULMASI VAR


İngiltere´nin önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times´a Sarkozy´nin sözünü ettiği bu anlaşma Schengen bölgesini yeniden düzenlemeyi, Avrupa Komisyonu´na belirli sınırlamalar getirmeyi, Euro Bölgesi´nde entegrasyonu ilerletmeyi ve Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulmasını öngörüyor.

Fransa´da 2012 yılında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı koltuğunu François Hollande´a kaptıran Sarkozy, geçen ay Nisan 2017´de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklamıştı. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —