Tarih: 17.01.2016 12:17

Sarkozy: Mayın üstünde oturuyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

BAE´nin Stratejik Araştırmalar Merkezi´nde konuşan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 'Küresel ekonomi, petrol piyasasında gözlemlenen ve bazı ülkeleri çöküş eşiğine getiren istikrarsızlığa fazla dayanamayacak. Biz geciktirme mekanizmalı mayın üzerinde oturuyoruz. Spekülasyonların dünya genelindeki ekonomik duruma büyük etkisi var' dedi.

Petrol piyasasının kontrol altında tutulması gerektiğini savunan Sarkozy, 'Bölge ülkelerinin petrol fiyatlarındaki düşüşü kontrol ettiklerinden emin değilim' dedi.

´İRAN, ULUSLARARASI TOPLUMUN BİR PARÇASI OLMAYA HAZIR OLDUĞUNU KANITLAMALI´

Sarkozy, bölge ülkelerinin İran´la yaşadığı krize de değinerek, 'Şii ve Sünniler arasında yaşanan çatışma bölge ülkeleri için birinci sorun. İran, Yemen ve Bahreyn´de uluslararası toplumun bir parçası olmaya hazır olduğunu göstermeli' dedi.

İran´la diyalogun sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Sarkozy, Yemen´deki istikrarsızlığından sadece El Kaide gibi terör örgütlerinin kazandığını vurguladı.

´İRAN´I TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN TAKİP EDER´

İran´ın BAE gibi Körfez ülkeler için sürekli tedirginlik kaynağı olduğunu belirten Fransız siyasetçi, 'İran´ın nükleer silaha sahip olması kabul edilmez. Eğer Tahran böyle bir silahı elde ederse en yakın zamanda Türkiye ile Suudi Arabistan da onu takip eder' yorumunda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —