Tarih: 26.04.2017 16:43

Sarkozy seçim tercihini açıkladı: İkinci turda oyumu Macron´a vereceğim

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı seçiminde daha önce Cumhuriyetçiler Partisi´nden de aday adayı olan Sarkozy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, François Fillon tarafından temsil edilen merkez sağın geçen haftaki cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda elenmesini ´politik deprem´ olarak nitelendirdi. 

´LE PEN ÇOK CİDDİ SORUNLAR YARATIR´

Bu sonuçtan çok üzüntü duyduğunu ifade eden Sarkozy, şunları kaydetti: 'Marine Le Pen´in cumhurbaşkanı seçilmesi ve projelerini uygulaması ülkemiz için çok ciddi sorunlar yaratır. O nedenle cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için oyumu Emmanuel Macron´a vereceğim. Bu, sorumluluktan kaynaklı bir seçimdir, hiçbir şekilde Macron´un projelerinin desteklendiği anlamına gelmez.'

ESKİ BAŞBAKAN JUPPE DE, LE PEN´E KARŞI MACRON´U DESTEKLİYOR

Merkez sağın eski başbakanlarından Alain Juppe de Twitter´dan yaptığı paylaşımda, cumhurbaşkanı aday adayı olduğu merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi yönetiminin Le Pen´e karşı Macron´a oy verilmesi ya da tarafsız kalınması tavsiyesini eleştirmişti. Tarafsız kalınmasının aşırı sağcı Le Pen´e şans tanımak olduğunu ifade eden Juppe, Macron´u desteklediğini bildirmişti. 

Geçen hafta sonu yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda Macron yüzde 24.01 oyla birinci çıkarken, Le Pen yüzde 21.3 ile ikinci olmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —