Tarih: 31.01.2019 16:03

Satanist Tapınak lideri: Beni asıl korkutan, ABD´ye keskin teokratik gözlerini dikmiş Pence

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de dini önyargılara karşı ´kilise ile devlet işlerinin ayrılmasından yana´ mücadelesiyle dikkat çeken Satanist Tapınak isimli grup, bu kez ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence için devreye girdi. 

Grubu 2012´de kuran iki kişiden biri olan Lucien Greaves, The Daily Beast´e verdiği röportajda gelmiş geçmiş Cumhuriyetçi Partili ABD Başkanlarının dini inançlarını da değerlendirdi.

Satanist Tapınak Sözcüsü, şimdiki ABD yönetimiyle ilgili kendisini ´asıl korkutanın´ Başkan Yardımcısı Mike Pence´in ülkeye teokratik bakışı olduğunu söyledi:

'Bush gerçekten inançlıydı. Trump olmaya çalışmyor bile. Ama bence Evanjelikler Pence´ten mutlular, federal yargıç atamalarını belirlemesinden de gayet mutlular.'

'Trump ne yapacağı öngörülemeyecek kadar salak, adamın kendi sınırlarıyla ilgili fikri yok. Beni Trump´la ilgili en rahatlatan, vizyonunun olmaması. Mike Pence ise beni gerçekten korkutuyor: Onun ABD için çok net ve keskin bir teokratik vizyonu var.' 

Pence, ABD´de dinle devlet ve hatta dış poliitka işlerinin birbirine girdiği kara deliklerden biri olan Evanjelik tarikatının koyu inançlı bir mensubu.

Türkiye´de tutuklu Rahip Brunson vakası sırasında ikili ilişkilerin gidişatına ağırlığını koymuş olan Pence, kendisini 'Bir Hıristiyan, bir muhafazakar ve bir Cumhuriyetçi, tam bu sırayla' diye tanımlıyor. 

Geçen ay eşi Karen´ın LGBTQ bireylerini öğretmen ya da öğrenci olarak almayı reddeden bir sanat okulunda öğretmenlik yapacağı ortaya çıkınca, eleştiriler yükselmişti.

Bunun üzerine Başkan Yardımcısı 'ABD´de çok zengin bir dini eğitim geleneği vardır… Büyük haber organlarının Hıristiyan eğitimine saldırdıklarını görmek derinden tiksindirici' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —