Tarih: 21.08.2014 12:31

Savunma Bakanları Arasında Üçlü Görüşme

Facebook Twitter Linked-in

Hafiz Haydarov

Savunma Bakanları Arasında Altı Ayda Bir Üçlü Görüşme Yapılması Kararı Alındı... Nahçivan Ordu Karargâhı’nda 19 Ağustos’ta Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasaniya ve Türkiye Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında üçlü görüşme yapıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının basın bürosundan APA’ya verilen bilgiye göre Savunma Bakanları, bölgedeki askerî-siyasi gelişmeler ve güvenlik konusuyla ilgili fikir alışverişinde bulundu ve askerî iş birliği alanına yönelik birçok konuyu görüştü.

Ayrıca Savunma Bakanları arasında altı ayda bir üçlü görüşme yapılması kararı alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlarının ilk kez üçlü toplantı yaptığını kaydetti ve “Görüşmede bölgedeki askerî-siyasi gelişmeler ve güvenlik konularıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk ayrıca bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik ortak çözüm yolları aradık.

Üç dost ve komşu halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ve çalışmaların yürütülmesinin üçlü formatta sürdürülmesinin daha verimli olacağı vurgulandı. İlişkilerimizin bu formatta geleceğini müzakere ettik ve çeşitli alanlarda fikir teatisinde bulunduk.

Müzakerelerin bu formatta geliştirilmesi ve Savunma Bakanları arasında üçlü görüşmelerin her yıl sırayla Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’de yapılması, aynı zamanda iş birliği düzeyinin müzakere edilmesi ve gelecek perspektiflerinin belirlenmesi kararı aldık.

Üç ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin savaş hazırlığının artırılması ve ortak tatbikatların yapılması, ortak seminer ve konferansların düzenlenmesi, askerî eğitim ve askerî-teknik alanlardaki iş birliğinin üçlü formatta geliştirilmesi, petrol ve doğal gaz boru hatlarının güvenliğine yönelik üçlü tatbikatların yapılması ve iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla üç ülkenin uzmanlarının bir araya gelmesini uygun bulduk.” dedi. (Azerbaycan, APA Haber Ajansı - 19 Ağustos 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —