• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Seçilmiş başkan, ´görevi bırakmamak için Allah´a sığınan´ halefi yüzünden Senegal´e sığındı

Seçilmiş başkan, ´görevi bırakmamak için Allah´a sığınan´ halefi yüzünden Senegal´e sığındı

Gambiya´da darbeyle geldiği devlet başkanlığı görevini seçimle bırakmayı reddeden Yahha Jammeh´in neden olduğu siyasi kriz devam ederken, Batı Afrika Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) duruma el koydu.

 

Senegal resmi haber ajansına göre, seçilmiş Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, ECOWAS´a üye ülkeler tarafından güvenliğinin sağlanması için haftasonu Senegal´e getirildi. Haberde, Barrow´un perşembe günü yapılacak başkanlık yemin törenine kadar Senegal´de kalmasının planlandığı aktarıldı.

Gambiya´da 1 Aralık´ta düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin galibi Birleşik Demokratik Partisi´nin (UDP) emlakçı lideri Barrow olmuştu. Seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, yenilgiyi kabul eden Jammeh, daha sonra ‘Allah´tan başka hiç kimsenin kendini bu görevden alamayacağını´ savunan bir açıklama yaparak sonuçları tanımadığını duyurmuştu.

ECOWAS yetkilileri, önce görevi bırakması için yapılan çağrılara kulak tıkayan Jammeh´i iknaya çalışmış, bu çağrıların işe yaramamasının ardındansa Barrow´un yemin ederek göreve başlaması gereken 19 Ocak´tan itibaren Jammeh´i meşru bir devlet başkanı olarak tanımayacaklarını duyurmuştu.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor