• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

SEÇİM SONRASI EKONOMİK DURUM AVRASYA BİR’DE KONUŞULDU

SEÇİM SONRASI EKONOMİK DURUM AVRASYA BİR’DE KONUŞULDU

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Konferansları, uzun bir aradan sonra yeniden başladı.

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Konferansları, uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Pandemi döneminde internet üzerinden uzaktan devam eden konferanslar daha sonra yüz yüze yeniden başlamış olsa da yüzyılın afeti deprem ve ardından gelen cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle akamete uğramıştı.

Geçen cumartesi günü düzenlenen “Seçim Sonrası Ekonomiyi Ne Bekliyor?” başlıklı panelde, küresel ekonomik krize bağlı olarak ciddi sorunlar yaşayan ülkemizdeki durumu anlamak açısından önemli sorulara cevaplar arandı.

Sabahattin Zaim Öğretim Üyesi Dr. Tuğçenur Ekinci Furtana’nın yönettiği panelde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Yavuz ile Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi 

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, yaşanan ekonomik krizin sadece Türkiye’ye özgü olmadığını belirterek, bütün dünyanın aynı şekilde etkilendiğini söyledi. Eryılmaz, “Ülkemiz büyük bir deprem atlattı. Bu depremin ekonomiye etkisi inkar edilemez. Pandemi sürecinden bu yana yaşanan ekonomik sorunlar içeride deprem ve seçimle zirve yaptı fakat önümüzdeki süreçte düzeleceğine dair işaretleri de görüyoruz. Türkiye kritik bir seçimi geride bıraktı. Bu seçimden sonra oluşacak yeni ekonomi yönetiminin bütün dünyanın benimsediği modele geçmesi gerekiyor. Zaten Mehmet Şimşek ismi hemen etkisini gösterdi ve piyasalar Şimşek ismini satın aldı” dedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik göstergeleri belli başlı grafiklerle anlatan Prof. Dr. Arif Yavuz ise, seçimden sonraki dönemde ekonomi yönetiminin doğru işler yapması gerektiğinin altını çizdi. Dış borç, istihdam, ihracat, ithalat, döviz, faiz ve borsa verileri üzerinden ekonomiyi değerlendiren Prof. Dr. Yavuz, “Yeni ekonomi yönetimi doğru adımlar atmalı. Şayet böyle olursa dünyanın en hızlı iyileşen ekonomisine kavuşmuş oluruz. Bir süreliğine göstergeler yukarı doğru çıkabilir ancak Mehmet Şimşek etkisiyle her şeyin normal seviyesine ineceğini düşünüyorum” dedi.

Daha sonra dinleyenlerin sorularını cevaplandıran konuşmacılara, programın sonunda Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar günün anısına birer plaket takdim etti.

 

 

 



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor