Tarih: 02.12.2013 12:40

Selefilik Küresel Hale Getiriliyor

Facebook Twitter Linked-in

Haber Merkezi

 

Alman Gizli Servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı`na göre Almanya`da Selefiler`in sayısı son iki yılda radikal bir artış kaydetti. Yetkililer bunda Suriye`deki savaşın etkili olduğu görüşünde.

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen Westfalenpost gazetesine verdiği demeçte, Almanya`da yaklaşık 5 bin 500 Selefi`nin bulunduğunu söyledi. Bu rakamın 2011 yılında 3 bin 800 olduğunu hatırlatan Maaßen, çok ciddi bir artışın gözlendiğine dikkat çekti.

Kuzey Ren Vestafalya Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı`na göre en çok Selefi bu eyalette bulunuyor. Yetkililere göre Kuzey Ren Vestfalya`da bin 500 Selefi yaşıyor. Bu rakamın son bir yılda yüzde 50 arttığı vurgulanıyor.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger Westfalenpost gazetesine yaptığı açıklamada, Selefiler`in sayısının artmasının `endişe verici` olduğunu söyledi. Anayasayı Koruma Teşkilatı, Almanya`da özellikle genç Selefiler`in bu yılın ortalarından itibaren Suriye`ye savaşmak için gittiğine dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı Ralf Jäger gençlerin Suriye`deki savaşa katılmalarının sebebinin, Selefi çevrelerindeki itibarlarını artırmak olduğunu belirtiyor.

Selefilik; 'İngiliz Gizli Servisi İslamı' olarak görülüyor ve Suud merkezli Vahabiliğin, Suud sınırlarından dışarı çıkarılıp daha küresel hale getirilmesi olarak kabul ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —