Senato Komisyonundan İran´a Yeni Yaptırım Kararı

Senato Komisyonundan İran´a Yeni Yaptırım Kararı

Senato Dış İlişkiler Komisyonu, uluslararası teröre desteği ve balistik füze programı nedeniyle İran´a yeni yaptırımlar uygulanması yönündeki kararı oy çokluğuyla onayladı.

 

Senato Dış İlişkiler Komisyonu, uluslararası teröre desteği ve balistik füze programı nedeniyle İran´a yeni yaptırımlar uygulanması yönündeki kararı oy çokluğuyla onayladı.

Komisyonda 3´e karşı 18 oyla kabul edilen yaptırım kararı, Başkan Donald Trump´ın İsrail ve Sünni Arap devletleriyle İran´ın bölgedeki nüfuzuna karşı ortak taahhütte bulunmasını izliyor.

Komisyon Başkanı Cumhuriyetçi Partili Tennessee Senatörü Bob Corker, “Yasa komisyonda büyük çoğunlukla kabul edildi. Senato´dan da büyük çoğunlukla geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Corker, “Eğer Başkan´ın Suudi Arabistan ziyaretini göz önünde bulundurursanız, bu İran´ın bölgedeki saldırgan tutumuna karşı Ortadoğu stratejisini koordine etmenin başlangıcını oluşturuyor. Burada İran´ın müdahil olduğu birçok düşmanca eyleme karşı durmak için bir adım atıldı” şeklinde konuştu.

Aralarında İran´la 2015´te varılan nükleer anlaşmaya açık destek veren Delaware Senatörü Chris Coons´un da bulunduğu 10 Demokrat Partili senatörden 8´i yasayı destekledi.

Oylamadan sonra İran´la nükleer müzakereleri yürüten ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry, Twitter üzerinden “Hali hazırdaki baskıyı artıracak birçok araç var ve emrimize amade. Riskleri ölçüp tartmamız lazım” diyerek yeni yaptırımlara karşı uyardı.

Komisyonda yasaya karşı çıkan tek Cumhuriyetçi; Kentucky Senatörü Rand Paul oldu. Paul, Başkan Trump´ın İran´ın ezeli rakibi Suudi Arabistan´la silah anlaşması yapmasının ardından, İran´ın balistik füze geliştirdiği için cezalandırılmasının bir anlam ifade etmediğini savundu.

Paul, “Eğer İran´ın balistik füze geliştirmesini azaltmasını ya da durdurmasını istiyorsak, nedenini Ortadoğu´daki silahlanma yarışında aramak lazım” diye konuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading