Serbest dolaşım aralarını açtı

Serbest dolaşım aralarını açtı

İngiltere Başbakanı David Cameron’un serbest dolaşımı kısıtlama planları, Almanya ile İngiltere’yi karşı karşıya getirdi. Der Spiegel’e göre, Başbakan Merkel İngiltere’nin AB’den çıkmasını ihtimaller dâhilinde görüyor.

Der Spiegel dergisinin bu haftaki sayısında yer alan habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel İngiltere`nin AB`de kalması için çabalamayı bırakabilir. Habere göre, Merkel, Cameron`un ülkesini geri dönülemez bir noktaya sürüklediğini düşünüyor. Haberde, Cameron`un serbest dolaşıma kota koyması halinde, Berlin`de de ‘buraya kadarmış` görüşünün hâkim olacağı vurgulanıyor.

‘Dokunulmaz bir hak`

Konuya haftalık hükümet açıklamasında değinen hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Merkel`in son AB zirvesinde, “serbest dolaşımın dokunulmaz bir hak” olduğunu açıkça vurguladığını ifade eti. Seibert, Alman hükümeti açısından serbest dolaşımın Avrupa Birliği`nin en büyük başarıları arasında sayıldığını vurguladı. Ancak Seibert, Almanya`nın serbest dolaşımın suistimal edilmesi sorununa çözüm aramak için Avrupalı ortakları ile birlikte hareket edeceğini de vurguladı. İngiltere`nin AB içerisinde nasıl bir rol oynamak isteyeceği konusunda net bir tavır belirlemesi gerektiğini vurgulayan Hükümet Sözcüsü, Almanya`nın “güçlü bir AB içerisinde aktif, angaje olmuş bir İngiltere” görmek istediğini söyledi.

İngiltere`de gelecek yıl mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi ülkeye göç en önemli konular arasında yer alıyor. İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron`un göçe kota koyarak sınırlamayı gözden geçirdiği ortaya atılmıştı. Maliye Bakanı George Osborne BBC`ye yaptığı açıklamada, hükümetin “AB içerisindeki hareket özgürlüğünün adaletsiz bir şekilde istismar edilmesini durdurmak için adım atacağını” söyledi.

İngiltere`de, İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) ülkenin AB`den çıkmasını savunuyor.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading