• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Sessions: Rus Büyükelçi´yle Trump´ın kampanyasına ilişkin görüşmedik

Sessions: Rus Büyükelçi´yle Trump´ın kampanyasına ilişkin görüşmedik

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Rusya´nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile başkanlık seçimlerinden önce görüştüğüne ilişkin iddiaları yanıtladı. Sessions, seçimlere müdahaleye ilişkin halihazırda süren ve gelecekte açılacak s

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın kampanyası sırasında senatör olan Sessions, adalet bakanı olarak atanmasının onaylanması için Senato´da yapılan oturum sırasında Rusya ile irtibatı hakkında soruya maruz kalmış ancak bu soruya hiçbir Rus yetkiliyle irtibat kurmadığını söyleyerek yanıt vermişti. Sessions´ın açıklamalarının yalan olduğu ileri sürülüyordu.

Basın toplantısında, Kislyak ile görüşmesine ilişkin Senatoya yanlış bilgi verdiği yönündeki iddialar hakkında konuşan Sessions, Senatodaki sorular karşısında 'dürüst ve doğru' cevaplar verdiğini söyledi.

´UKRAYNA VE TERÖRİZM GÖRÜŞÜLDÜ´

Açıklamasında, Rus Büyükelçi´yle görüştüğünü reddetmeyen Sessions, Büyükelçi ile siyasi konuları görüşmediğini, Ukrayna´daki savaş ve ´terörizm´ konularını konuştuğunu söyledi.

ABD Adalet Bakanı, Kasım seçimleriyle ilgili var olan ya da gelecekteki tüm soruşturmalardan kendisini men etti.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü, Sessions´ın 2016´da Senato Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi bir senatör olarak 25 farklı büyükelçi ile görüşmeler yaptığını, bunlardan ikisinin Rusya´nın Washington Büyükelçisi Kislyak ile yapmış olmasının normal olduğunu savunmuştu.

​TRUMP: GÜVENİM TAM

ABD Başkanı Trump, Adalet Bakanı Sessions´a sahip çıkmıştı. Trump, Sessions´ın soruşturmalardan çekilmemesi gerektiğini savundu.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor