• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Sezgin Baran Korkmaz ABD´ye iade edildi

Sezgin Baran Korkmaz ABD´ye iade edildi

Kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya´da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, ABD´ye iade edildi.

 

Kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya´da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, ABD´ye iade edildi.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Korkmaz´ın Avusturya´dan ABD´nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentine getirildiği, 'kara para aklama', 'elektronik dolandırıcılık' ve 'hukukun işleyişini engelleme' suçlamalarıyla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Açıklamada, Korkmaz´ın suçlu bulunması halinde, hakkındaki her bir suçlamadan 20´şer yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

Kara para aklamak, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlamalar nedeniyle Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Korkmaz´a ilişkin Wels Mahkemesi, Ağustos 2021´de Türkiye´nin, Mart 2022´de de ABD´nin iade talebini yerinde bulmuştu.

Avusturya Adalet Bakanlığı, 15 Haziran´da Korkmaz´a yönelik isnat edilen suçların ilkinin ABD´de işlenmiş olması ve bu ülkedeki mağdur sayısının fazlalığı gerekçesiyle iade önceliğini bu ülkeye tanımıştı.

TÜRKİYE VE ABD TARAFINDAN ARANIYORDU

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinde 17 Mayıs 2020´de Korkmaz ve 3´ü yabancı uyruklu 10 kişiyle, bu kişilerle bağlantılı 'malen sorumlu' şirketler hakkında ABD´den haksız kazançla elde edilen 'mal varlığı değerini aklama' suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında, mahkeme, Korkmaz´ın yokluğunda tutuklanmasına hükmetmişti.

Türkiye ve ABD tarafından aranan Korkmaz, 19 Haziran´da Avusturya´nın başkenti Viyana´ya yaklaşık 250 kilometre mesafedeki bir kasabada emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

Önce başkent Viyana´ya getirilen Korkmaz, daha sonra yakalandığı Wels´e gönderilmiş, burada 5 Temmuz 2020´de yapılan duruşmada tutukluluk halinin sürmesine hükmedilmişti.

 

 

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor