Tarih: 14.01.2021 21:26

Şi´den eski Starbucks başkanına mektup: ABD şirketlerine Çin´de gelişmeleri için daha geniş bir alan sağlayacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, eski Starbucks başkanı Howard Schultz´un mektubuna verdiği yanıtta 'Çin, Starbucks ve diğer Amerikan şirketleri de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden şirketlere Çin´de gelişmeleri için daha geniş bir alan sağlayacak' ifadelerini kullandı.

Çin basınında yer alan haberlere göre, devlet başkanı Şi Cinping, eski Starbucks başkanı Howard Schultz´un kendisine ´Çin-ABD ekonomik ve ticari işbirliği konusunda aktif rol oynamaya devam etmesi´ yönünde yazdığı mektubu yanıtladı.

Şi, mektubunda 'Çin, Starbucks ve diğer Amerikan şirketleri de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden şirketlere Çin´de gelişmeleri için daha geniş bir alan sağlayacak' ifadelerini kullandı.

Şi´nin mektubu, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin en düşük seviyede seyrettiği bir dönemde devlet medyası tarafından yayınlandı.

Büyük Çin şehirlerinin hepsinde şubesi bulunan Starbucks´ın 1999 yılından beri ülke genelinde 4700´den fazla kahve dükkanı açtığı biliniyor.

Şinhua haber ajansı, şirket başkanlığından 2018 yılında ayrılan ancak onursal unvanını elinde bulunduran Schultz´un daha önce Çin´in ´orta derecede müreffeh bir topluma´ geçişinden dolayı Şi´yi tebrik ettiğini aktardı.

Şi ve Schultz, Çin liderinin 2015 yılında ABD´ye düzenlediği ziyarette Seattle´da bir araya gelmişti.

Trump döneminde son dönemin en kötü seviyelerine inen Çin-ABD ilişkileri, koronavirüs, Xinjiang ve Hong Kong gibi konularda da karşılıklı suçlamalarla gerilim dozunu koruyor.

Ancak, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Biden´ın başkanlığıyla birlikte iki ülkenin ´diyaloğu yeniden başlatması ve ikili güveni yeniden inşa etmesi´ çağrısında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —