• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

‘Siemens sorununa rağmen Kırım´daki termik santraller planlandığı gibi devreye alınacak´

‘Siemens sorununa rağmen Kırım´daki termik santraller planlandığı gibi devreye alınacak´

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Andrey Çerezov, Siemens ile yaşanan sorunlara rağmen Kırım´daki termik santrallerini devreye alınmasına yönelik planlarda bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerezov, 'Devreye alma süresi 2018´in ilk çeyreği olarak belirlendi. Hiçbir şey değişmiyor. (Kırım´da) kurulmuş olan ekipmanlar Kırım´da üretildi. Başlıca görevimiz, 2018´in ilk çeyreğinde santrallerin enerji üretmeye başlaması. Başka bir plan yok. Kırım Rus toprağı ve orayı güvenli hale getirmeliyiz' diye konuştu.

Rusya´ya doğalgaz türbinleri tedarik eden Alman Siemens şirketi, 21 Temmuz´da sattığı türbinlerin AB´nin yaptırım listesinde yer alan Kırım´da kullanıldığının ortaya çıkması üzerine Rus şirketleriyle kurduğu ortak girişimden çıkma kararı aldığını açıklamış, girişimde yer alan Inter RAO ve Rosatom şirketleri ise Siemens´in kararının faaliyetlerini etkilemeyeceğini bildirmişti. 

11 Temmuz´da Siemens, AB´nin yaptırımlarına rağmen Kırım´da inşa edilen elektrik santrallerinde kullanılmak üzere gaz türbinleri sevk ettiği iddiasıyla iştiraki olan Rus Technopromexport (TPE) şirketine dava açtığını açıkladı. Öte yandan Moskova, türbinlerin Rusya´da üretildiği konusunda ısrarlı.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor