• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Sığınmacılar ´denizle arkadaş olmayı´ öğreniyor

Sığınmacılar ´denizle arkadaş olmayı´ öğreniyor

Sığınmacılar, ´can pazarı´ yaşadıkları Yunanistan´a kaçış sürecinde ´deniz ile arkadaş olmayı´ öğreniyorlar. Yunanistan´ın Midilli Adası´ndaki Kara Tepe Kampı´nda kalan sığınmacılara yüzme dersi veriliyor.

 

Yunanistan´ın Midilli Adası´ndaki Kara Tepe Kampı´nda kalan sığınmacılar, kaçış sırasında hayatlarını ´boğularak´ kaybetmemek için yüzme dersi alıyor.

Euronews´te yer alan habere göre, Lifeguard Hellas adlı sivil toplum örgütünün başlattığı girişim ile, yüzme dersi verilen sığınmacılara, can kurtaranlar tarafından sadece yüzme değil denizle ilgili ´kötü anılarının üstesinden gelmeleri´ öğretiliyor.

SIĞINMACILARIN YÜZDE 60´I ÇOCUK

Örgüt, her gün kamptaki 50 ile 70 arasında çocuğa denizde yüzdürüldüğünü belirtiyor.

Kampta yaşayan 1500 sığınmacının yüzde 60´ı çocuk.

´ONLARI SUYA ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ´ 

Sığınmacılara yüzme dersi veren eğitmenlerden Lia Stavropulu, çocuklarla birlikte katettikleri gelişmelere ilişkin 'Önce onları anneleri zorluyor. Biz burada onları suya alıştırmaya çalışıyoruz. Onları denize sokmayı başardık' dedi.

´YAPTIĞIM YOLCULUK AKLIMA GELİYOR, GÖZYAŞLARIMI TUTAMIYORUM´

Suriyeli sığınmacı Fatma Hariri ise, yüzme derslerinin kendisine hissettirdiklerini 'Elhamdülillah Yunanistan´dayım. Çok mutluyum. Yolculuk boyunca denizde, çok ağladım. Şimdi de bazen ağlıyorum. Buraya geldiğim zaman yaptığım yolculuk aklıma geliyor ve gözyaşlarımı tutamıyorum' ifadeleriyle özetledi.

 

 


22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor